Yamaha MT Tour Beograd 2016

Svetska promocija Yamaha MT linije posetila je i Beograd u subotu 7. aprila. Na platou ispred TC Ušće MT Tour karavan izložio je kompletnu MT liniju, sa obnovljenim modelima MT-09, 07, 03 i 125 a Monster Energy Srbija pobrinuo se za osveženje posetilaca.

MT T BG 16 06

Sem što su mogli da uživo vide i saznaju sve što ih interesuje o novim MT modelima od osoblja Yamaha Plattner Srbija za posetioce sa važećim dozvolama i zaštitnom opremom bile su obezbeđene i probne vožnje motocikala. Najatraktivniji zainteresovanima su bili sveži MT-09 Night Fluo i Street Tracker.

MT T BG 16 31

Dva motocikla samo su na prvi pogled slični, dok Night Fluo izgleda i ponaša se kao naked motocikl Street Tracker izdvaja se posebnim detaljima – aluminijumskom tabla iznad fara koja služi i kao mini vetrobran, prijanjajućim dodacima za kolena sa obe strane rezervoara, ugljeničnim prednji blatobranom, širim upravljačem, širim nogostupima i ravnim dvobojnim sedištem, koje je i više nego na standardom modelu. Svi ti dodaci, uz nepto drugačije podešeno ogibljenje, čine da Street Tracker izgleda i vozi se kao pravi Flat Track motocikl, dajući vozaču osećaj da vozi jak, tvrđe ovešen i niži enduro motocikl.

MT T BG 16 48

Ovogodišnji MT-09 modeli imaju serijsku kontrolu proklizavanja (TCS), sa tri pozicije – Max, Min i Off. Takođe imaju i tri moda za vožnju – B, STD i A. U odnosu na prošlogodišnje modele modovi su dodatno izmenjeni radi jačeg i linearnijeg ubrzanja, modovi B i STD identično se ponašaju kao na modelu Tracer dok A mod nudi obilje snage koja se isporučuje bez zadrške, što i najsportskije orjentisanim vozačima obezbeđuje mnogo zabave. Odlično projektovani kočioni sistemi nadoknađuju nešto slabije motorno kočenje trociklindričnih agregata a za naprijatne situacije tu je ABS kao deo standardne opreme, podešen da se ne aktivira u normalnim uslovima vožnje.

MT T BG 16 43

Za one koje vožnja nije privlačila Yamaha Plattner Srbija i Monster Energy Srbija spremili su osveženja uz muziku i praktični reklamni materijal. Posebno interesanta bila je informacija de je kamion koji prevozi MT Tour isti onaj koji je koristio Valentino Rossi za prevoz svojih motocikala prošle godine. Kako Yamaha svake godine u Srbiji pravi različite promocije ovom su sebi zadali poseban zadatak koji treba nadmašiti narednih godina. Više fotografija sa događaja možete naći u našoj Facebook galeriji.