Yamaha YZF-R3

Štedljive mašine malih dimenzija koje je jednostavno voziti svakako nisu nešto što nam je nepoznato. Bilo kako bilo, više ne predstavljaju isključivo najjeftiniju opciju slabih specifikacija i prihvatljivog izgleda. Zainteresovanost da se era takvih motocikala prevaziđe pojavila se na američkom tržištu, a tom “trendu” se nedavno pridružila i Yamaha sa novim YZF-R3 modelom koji je, iako naizgled mali i jeftin, poprilično daleko od osnovnog.

2015-Yamaha-YZF-R3-Red

Yamahina legendarna R serija postavila je standarde u svetu supersport motocikala zahvaljujući specifičnom stilu, naprednoj tehnologiji i zadivljujućim performansama. Novi model će, uz najprodavaniji YZF-R125 i YZF-R6 koji je odneo veliki broj pobeda, biti motocikl koji će ovu seriju dodatno ojačati. Sa odlikama R6, R3, R1, ali i RD modela, podjednako je funkcionalan i početnicima, i profesionalcima.

R3 će uskoro biti dostupan na američkom i kanadskom tržištu, i to po ceni od oko 4.455€, a konkurencija će mu biti Kawasaki Ninja 300 koji će biti oko 180€ skuplji i Honda CBR300R koja će biti oko 536€ jeftinija. Potpuno je neizvesno kakvu će reakciju ova tri motocikla izazvati, ali se sa sigurnošću može tvrditi da R3 nije samo jednostavna kombinacija funkcionalnih delova, već je nešto mnogo više.

2015-Yamaha-YZF-R320-EU-Race-Blu-Studio-007

Novi model biće dostupan u tri boje: Yamaha Blue/Matte Silver, Raven Black o Rapid Red.

Specifikacije

Agregat 2 cilindra, vodeno hlađenje, 4t
Zapremina 321ccm
Maksimalna snaga 30,9kw @ 10,750rpm
Težina sa tečnostima 169kg
Rezervoar 14l
Visina sedišta 780mm