Martin dvadeseti u Jerezu

Uz MotoGP vikend, na stazi Jerez u Španiji, vožen je i Red Bull MotoGP Rookies Cup u kome učestvuju 24 najbrža dečaka iz celog sveta. Među njima nalazi se i Martin Vugrinec.

Martin je na kvalifikacijama ostvario šesnaesto vreme, te je prvu trku, koja je vožena u subotu, krenuo iz šestog startnog reda, ali je u sedmom krugu, dok se borio za 17. poziciju “izgubio” prednji kraj i na taj način završio svoju prvu trku pre vremena.

Pad je dodatno uznemirio Martina, koji je odlučio da se u drugoj trci, koja je vožena u nedelju nakon MotoGP trke, uđe slobodnije i da to ne bude samo vožnja da se završi trka. Međutim, usled pada povreda od ranije je obnovljena i Martin je tokom cele trke oseća bol, tako da je trku zavšio na 20. poziciji.

“Pad iz prve utrke nije mi donio ništa dobro za moju ozlijeđenu ruku, ali unatoč boli, završio sam drugu utrku na 20. poziciji. To je dobro za moj napredak i općenito sam zadovoljan. Nadam se da će ruka zaliječiti do utrke u Assen-u, Holandiji.” – izjavio je Martin.

Duplu pobedu na Jerezu uzeo je Bo Bendsneyder iz Holandije. Drugo mesto u prvoj trci pripalo je domaćem takmičaru Gutierrezu, a treće u obe trke Olly Simpsonu. Na drugom mestu druge trke našao se Fabio di Giannantonio.