Martin Vugrinec spreman za Assen

Martin Vugrinec, jedini vozač s ovih prostora koji je stigao do Red Bull MotoGP Rookies Cupa, na prvoj trci sezone naišao je na problem, jer se ranije nije susretao s motociklom konstukcije poput onog s kojim se trka.

Sada, nakon apela koji smo objavili, pred drugu trku, Martin je uz pomoć prijatelja i sponzora, došao do baš takvog KTMa koji će mu ubuduće služiti za trening. Martin je već odradio jedan treninga, kako bi bio potpuno spreman. Na tu temu, porazgovarali smo sa mladim Vugrinecom.

Bok svima! S obzirom da nikad prije nisam vozio Moto3 motocikl osim u Red Bull MotoGP Rookies Cupu, a to je premalo vremena da bih upoznao taj motocikl, prije mjesec dana pokrenuli smo akciju kupovine motora za trening. Sakupljanjem novaca od običnih ljudi, mojih navijača i tatinih prijatelja uspjeli smo sakupiti potreban novac za moj novi motor.

Ovim putem im se svima još jednom zahvaljujem na velikoj pomoći! Naravno najveći igrač u toj priči je moj tata Ivica kojem se puno zahvaljujem.

vugr nb a 2

Ali putovanje je tu tek počelo. Naš prijatelj Pero Obilić, tata i ja otišli smo po motocikl kombijem u Barcelonu. Vozili smo se oko 25 sati, ja sam većinu tog vremena prespavao (smeh) . Nakon što smo pokupili motocikl otišli smo vidjeti stazu Catalunya, nažalost nisu nam dopusitili da izađem na stazu jer su u tijeku bile pripreme za MotoGP. Ipak, prošetao sam stazom i jako mi se sviđa. Tu smo odradili potreban fotosesion za moje sponzore Unikomerc-Dunlop i alate Unior.

Nakon Catalunye otišli smo 300km dalje, na Motorland Aragon. To je jedna od najljepših staza na kojima sam vozio, možda čak i najljepša. Također i prva prilika da provozam svoj novi motocikl. Ja ga volim zvati “svemirski brod”.

vugr nb a 3

Poslije Španjolske otišli smo na trening u Assen. Imao sam samo tri treninga po 15 minuta jer smo vozili u sklopu nekog Njemačkog prvenstva. Sudjelovao sam u trci 250GP/Moto3 kao gost. Na toj trci sam i pobijedio. Imao sam priliku voziti po Assenu tokom kiše i nije mi se svidjelo.

vugr nb a 4

Ovaj vikend imam sponzorsku prezentaciju- “SHOEI DAY”. Tamo ću se družiti sa predstavnicima mojih sponzora: Unior alata i Shoei kaciga, kao i sa mojim fanovima. S tim eventom završavam dvanaestodnevne aktivnosti u kojima sam proputovao više od 10 000km u kombiju. Vozio sam treninge na suprutnim stranama Evrope (Aragon i Assen) posjetio stazu Catalunya baš u vrijeme MotoGp-a i odradio sponzorsko druženje.

Prezadovoljan sam obavljenim događanjima i jedva čekam trku u Assenu. Pozdrav svima. Vidimo se uskoro!

Izvor: trke.rs