Victory kompletno otkriva “Projekat 156”

Američka firma Victory je početkom ovog meseca napokon otkrila sve detalje u vezi sa “Projektom 156” za koji smatraju da će biti dovoljno dobar da osvoji čuveni Pikes Peak International Hillclimb kasnije ovog meseca u Koloradu.

Projekat156-3

Kao što je ranije rečeno, na motociklu je radio Roland Sands, bivši motociklista i proizvođač unikatnih modela, a voziće ga novinar koji radi za Cycle World magazine, Don Canet.

Projekat156-2 (2)

Generalni direktor Victory-a, Rod Krois, istakao je da intenzivno rade na tome da dokažu rad svojih vozila. On smatra ovo takmičenje uzbudljivom prilikom i tvrdi da su teški uslovi Pikes Peak-a savršeni kao poligon na kome će dokazati jačinu motor “Projekta 156”.

Projekat156-4 (1)

Veliku ulogu u izgradnji ovog modela ima i poznata kompanija Polaris. “Projekat 156” je ručno rađen, trkački motocikl sa prototipom Victory motora osmišljenog u Victory objektu za istraživanje i razvoj u Minesoti. V-2 motor sa tečnim hlađenjem predstavlja budućnost ove marke. Uz to, poseduje i izduve napravljene od titanijuma kako bi omogućili maksimalnu brznu motora. The Roland Sands Design tim je osmislio koncept i izgradio ram koji nosi motor. “Trka do oblaka je legendarni događaj, i veoma smo ponosni što smo, u pokušaju da postignemo cilj, partneri sa kompanijom Victory. Izradili smo mnogo custom motocikala, ali gradeći trkački motocikl sa svrhom je bilo jedinstveno iskustvo koje ćemo dugo pamtiti.”

Projekat156-1 (1)

Izvor: motorcyclenews.com