2020. – Sezona otkazanih događaja

,,Biće to neverovatna godina“ pomislila je većina nas na ispraćaju 2019 godine. Ulazak u novu, drugu deceniju, dvadeset prvog veka obećavao je mnogo. U Moto GP svetu došlo je do ozbiljnih turbulencija i mnogi su se radovali sezoni koja sledi, Japan se uveliko spremao da ugosti ljude sa sva pet naseljena kontinenta i održi Olimpijske igre, Ženska moto štafeta je trebalo da završi svoj krug i vrati se u Britaniju, a pokrenuta je i lavina događaja kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Najavljene su prezentacije novih motocikala, a došlo je i do promena na svetskom tržištu. A onda je podignuta crvena zastava jer je staza postala izuzetno opasna – COVID je prekinuto trku.

Počelo je sa nevericom, bukvalno kao kada krene kiša pa ide većanje hoće li ili neće biti trke. U svom tom većanju nekoliko stvari se ipak održalo. Dok je svet pomno pratio dešavanja u Aziji na drugom kontinentu se vozio Dakar, no ni on nije prošao bez žrtava, naime Edwin Straver podlegao je povredama nastalim usled pada. U ferbruaru je štafeta, koju su nosile žene na motorima, završila svoj krug oko sveta i vratila se nazad osnivačici relija Hayley Bell u Britaniju. Velika Women Riders World Relay žurka održana je delimično u okviru sajma motocikala u Škotskoj – MCN-a.  Već tada je tenzija bila izuzetno velika što se ogledalo i u činjenici da je Mobile World Congress u Barseloni, inače najveći sajam mobilnih telefona, koji se održavao u isto vreme kada i MCN bio otkazan. Kada su trke na stazi u pitanju sezona SBK je prvog vikenda marta otpočela u Australiji, to je bila prva i jedina trka motocikala serijske proizvodnje do daljnjeg.  Pola meseca kasnije na stazu u Kataru izašli su samo takmičari u Moto 2 i Moto 3 kategoriji. Moto GP nije realizovan jer je većina timova imala pripreme u Italija ili je bar deo članova timova boravio u njoj. Lombardija je u tom trenutku već bila ozbiljno zahvaćena pandemijom. Što se Grand pri-ja tiče, nakon nekoliko promena u kalendaru doneta je odluka da se trke ne voze do daljnjeg. Nakon toga usledile su samo tužne vesti za zaljubljenike u moto sport – i TT je otkazan. Trend otkazivanje velikih događaja koje je većina nas planirala da prati preko malih i velikih ekrana preneo se i na velike i male događaje u zemilji i regionu. Nekoliko moto žurki je realizovano, ali kako su se mere prevencije pooštravale i veliki broj događaja je otkazan ili odložen. Kod nas se prvi na udaru našao Moto Passion sajam motocikala, a i drugi veći događaji su pod znakom pitanja. Tradicionalno otvaranje moto sezone se ne pominje, dugo najavljivana trka Divčibare 2020 u organizaciji Hard Enduro kluba Kentaru je pomerena, a Moto Avanture za Devojke je u potpunosti otkazana. Informacija o  održavanju track day-a na NAVAK-u nema, ali obzirom na mere koje se preduzimaju očekivano je da ih do daljnjeg neće biti. Mere koje se donose utiču na privatne poslove, a velike količine robe su „zarobljene“ te većina moto radnji nakon prolaska svega najavljuje sajamske popuste i ako sajma neće biti. Problem nije lokalani održava se i na porizvođače. U trenutku kada dolazi do velikih promena na tržištu motocikala, pandemija primorava velikate moto industrije da zatvore svoja postrojenja i puste radnike da rade od kuće. KTM i BMW su objavili potpunu obustavu prozivodnje dok firme poput Shark-a najavljuju novitete čim se situacija malo smiri.

Show must go on!

Kako to uglavnom biva sa svim velikim moto događajim i ova trka će uprkos trenutnom odlaganju proći. Moguće je da će pravila biti promenjena i da će to uticati na stanje na „tabeli“ moto industrije, ali nas koji sve to posmatraju sa strane svakako čeka događaj za pamćenje čim kriza prođe i trka startuje. U ovoj igri ekonomije, zabave i motociklizma svakako prednjače organizatori „Velike Nagrade“ koji su svoje trke prilagodili situaciji i sada u terminima realnih trka emitiju virtuelen trke koje voze realni vozači. Yamaha je na svom instagram profilu objavila sliku jednog od svojih motocikla i u opisu stavila: „perite ruke kao kada pokušavate da operete ulje sa njih“. Videćemo na koje će načine drugi u industriji dvotočkaša prevazići nove uslove igre koje nameće pandemija.

Što se nas tiče, na nama je da ostanemo bezbedni. Posle svega, maksimalno uživanje u motociklizmu je dozvoljeno, dokle god ono ne narušava predložene mere i ugrožava život vas ili drugih. Malo manje gasa i više pažnje neće nikome naškoditi, a može poštedeti posla i onako već previše zauzete medicinske radnike.