XT600 “Pustinjske sanke”

Većina custom motocikala vodi lagane živote. Čak i scrambleri i trackeri provode više vremena na putu nego van njega. Ali ova žilava Yamaha XT600 je napravljena da prati reli tim kroz Severnu Ameriku.

Pripada Boy Janssen-u, koji je nedavno zamenio ulice Amsterdama za tiho, holandsko predgrađe. “Neki ljudi su smatrali da smo ludi, ali taj potez je savršen osećaj za nas” izjavio je. ” U sred smo pustih puteva i živimo u kući koja ima radionicu”.

yamaha-xt-600 Pustinjske Sanke-2

Boy se sada bavi proizvodnjom custom motocikala, a ovaj XT600 je prva mašina koja je izašla iz njegove nove radionice. U aprilu, Boy je radio kao mehaničar za Black Ram tim tokom Libya relija.
To je ekstremni, pustinjski izazov, koji se održava u Maroku i ima 7 brutalnih etapa koje iznose 2400 kilometara.

yamaha-xt-600 Pustinjske Sanke-3

“Prva stvar koju sam zamenio je bio užasni podram sa integrisanim izduvom i rezervoar. Mnogo mi se dopada Triumhp “desert sled” (pustinjske sanke) iz 1960 . pa mi je to bila inspiracija za zadnji deo motocikla.”

yamaha-xt-600 Pustinjske Sanke-4

Nakon što je testirao nekoliko rezervoara, Boy je ustanovio da je rezervoar sa DT-a 400 savršen spoj. Odmah iza se nalazi unikatno sedište koje je presvučeno jakim platnom, a za sedište je zaslužan lokalni specijalista Silver Machine.

yamaha-xt-600 Pustinjske Sanke-6 (2)

Spreda, Boy je pozicionirao korman nešto niže nego obično. Takođe je napravio prednju ploču u kojoj se nalaze dva projektor fara.
Agregat Yamahe XT600 je poznat po svojoj izdržljivosti. Nakon detaljnog pregleda i sitnih podešavanja mašina je bila spremna.

yamaha-xt-600 Pustinjske Sanke-7

Kao i ostale modifikacije, izduvni sistem je bio jednostavan i efikasan, na bezbednom mestu u slučaju pada.
Ostalo je još da se montiraju Heidenau K60 gume i motocikl je potpuno spreman za zabavu.

yamaha-xt-600 Pustinjske Sanke-5

Izvor: bikeexif.com