Cvrle najbrži na Plevenu

Na Plevenu, u Bugarskoj, vožena je treća trka šampionata Istočne Evrope a učešće je uzelo pet takmičara iz Srbije.

Najuspešniji među našim takmičarima bio je Nenad Stojanović Cvrle, koji se u klasi 600 SS popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja. Cvrle je na kvalifikacijama imao drugo startno vreme, ali je još sa starta današnje trke izbio na čelo, gde se zadržao do samog kraja. Rumunski takmičar Ionel Pascota prvih pet krugova pratio je Cvrletov tempo, ali je do kraja trke razlika bila oko deset sekundi. Treće mesto u klasi zauzeo je dobaći takmičar Alexander Georgiev.

Najviše naših takmičara učestvovalo je u klasi Formula 600. Peđa Isidorović koji je na kvalifikacijam bio najbolje plasirani vozač iz Srbije, doživeo je pad tokom trke, nakon kog je nastavio trku i završio na 15. poziciji. Milan Lovrić koji je startovao sa šeste startne pozicije, završio je trku na petom mestu, dok je Nemanja Paunović završio kao osmoplasirani.

U klasi Formula 1000 predstavljao nas je Vladimir Pribić, koji je startovao sa 20. startnog mesta, ali je u trci nadoknadio pet pozicija i kroz cilj prolazi kao petnaesti.