Novi Triumph Explorer

Triumph Tiger Explorer je prošle godine bio treći najprodavaniji motocikl, ali uprkos uspehu kompanija je odlučila da ga potpuno preradi.

Razlog prerade je bolja prodaja BMW R1200GS i KTM R1200GS Adventure modela. Triumph zna da je pravi izazov pobediti vodeću mašinu na tržištu.

Kompanija je anketirala vlasnike i potencijalne kupce kako bi otkrili šta žele od sledeće generacije Explorer-a. Među predlozima se našlo i polu aktivno ogibljenje, kao i kontrola prijanjanja, ugaoni farovi, digitalna instrument tabla i novi instrumenti.

Motocikl je samo nekoliko koraka od proizvodnje. Ram i agregat su preneti sa starog modela, ali novo ogibljenje, kočnice i izgled motocikla se mogu primetiti.

Novi Triumph je opremljen WP ogibljenjem, što otvara vrata polu aktivnoj opremi koja se nalazi na novom KTM-u 1200 Super Adventure-u. Usvajanje WP i Brembo opreme je znak da Triumph verovatno koristi poslednje Bosch sisteme za kontrolu stabilnosti i ABS.

novitriumph-2

Konkretno ovaj model je u procesu kalibracije ogibljenja. Crvena, aluminijumska kutijica koja je montirana na korman je verovatno elektronska kontrolna kutija koja omogućava podešavanja.

Iako nema zvaničnih vesti iz Triumpha, sve ukazuje na to da će novi Triumph biti dostupan kao model za 2017. godinu.