Bayliss se vraća na scenu

Troy Bayliss priznaje da mu fali samopouzdanja ali se dobro oseća na Ducatiju dok se priprema za senzacionalni WSBK povratak.

Bayliss se pojavio nakon sedam godina pauze na Aruba.it Ducati Panigale, tokom treninga za 2015 World Superbike šampionat na ostrvu Philip i sprema se za senzacionalni povratak.Bayliss je izazvao šok ove nedelje otkrivši da će se vratiti iz penzije da zameni, povređenog Davide-a Giugliano-a, trostrukom svetskom šampionu će ovo biti prva trka od 2008. godine.Tokom prvih krugova na Ducati 1199 Panigale R-u, Bayliss je imao tehničkih problema ali je uspeo da odvoza 19 krugova i završio 17. od 25 vozača . Uprkos dugoj pauzi i tehničkim problemima, Bayliss oseća da se upoznaje sa novim Ducatijem i ako mu malo nedostaje samopouzdanja.

“Izgubili smo skoro celu sesiju ovoga jutra zbog tehničkih problema, ali popodne smo bili u mogućnosti da napredujemo, stvarno sam počeo dobro da se osećam na motociklu.”

“Ima mnogo toga što još treba da uradimo, ali sitnim koracima dolazimo do cilja. Bitna stvar je da uživam vožeći motocikl i sve u svemu srećan sam na kraju ‘kratkog’ petka koji je prošao.”