Prva pobeda za Kawasaki

Sezonu 2015 u Svetskom Superbike šampionatu pobedom su započeli Jonathan Rea i Kawasaki. Druga i treća pozicija pripale su Leonu Haslamu i Chazu Daviesu.

Rea je krenuo sa pol pozicije i do poslednjeg kruga je, barem na prvi pogled, sigurno držao prvu poziciju, dok su se tokom cele trke na drugoj i trećoj poziciji smenjivali Haslam na Apriliji i Davies na Ducatiju.

Poslednji, 22. krug, na prelepoj Phillip Island stazi donela je pravo uzbuđenje kakvo želimo da gledamo u WSBK šampionatu. Leon Haslam je ušao kao vodeći u poslednji krug, ispred Ree i Daviesa. Nakon par smenjivanja pozicija, u poslednju krivinu kao prvi ulazi Rea, ispred Haslama koji na svojoj Apriliji pokušava širom putanjom obiđe Kawasakijevog prvog vozača. Na kraju, sa manje od metra preednosti, prvi kroz cilj prolazi Jonathan Rea.

Novajlija u klasi, Jordi Torres na Apriliji prolazi kao četvrti kroz cilj. Iako je u jednom trenutku delovalo kao da može da uhvati priključak za vodećom grupom, to mu do kraja nije pošlo za rukom. Još jedan novajlija, Michael VD Mark je sa svojom PATA Hondom uspeo da se dokopa pete pozicije.

Sykes je nakon greške koju je učinio na kočenju tokom borbe sa VD Markom, na trenutak sišao sa staze, da bi se zatim vratio na desetu poziciju. Na kraju uspeo je da kroz cilj prođe kao šesti sa oko četiri sekunde zaostatka za Hondinim novajlijom.

Sylvain Guintoli je kroz cilj prošao kao sedmi, a Terol, Lowes i Camier kompletiraju prvih deset.

Niccolo Canepa nije uspeo da završi prvu trku sa svojim EBR-om, nakon pada koji je doživeo u petnaestom krugu.

Photo: UK Eurosport