Kawasaki i Aprilia podelili pobede

Nakon što je u zanimljivoj završnici prve trke pobedu odneo Rea na svom Kawasakiju, usledila je druga Superbike trka kada su se uloge izmenjale.

Na startu situacija gotovo preslikana onoj iz prve trke, međutim iako je delovalo da će Kawasaki možda ostvariti duplu pobedu, Leon Haslam uspeva da nadmaši Reu i kroz cilj prolazi 0,1 sekundu pre Kawasakijevog vozača.

Rea je kao i u prvoj trci, sa pol pozicije izbio na čelo kolone, dok su ga u stopu pratili Haslam i Davies. Ubrzo su se “favoritima” na repu našli Van der Mark, Sykes i Torres i u vodećoj grupi nalazi se šest vozača.

Van der Mark odmah počinje da pokazuje koliko je agresivan i svo vreme pritiska Ducatijevog vozača, koji u isto vreme obilazi Haslama. Neverovatni Van der Mark sa svojom “slabašnom” Hondom uspeva i dalje da zadrži priključak za vodećima.

Zanimljivo je da je tokom prvih krugova “deda” Troy Baylis bio čak na sedmoj poziciji, ali je na kraju, nakon zamene pneumatika, trku završio na šesnaestoj poziciji. Alex Lowes na kraju drugog kruga završava trku u boksu zbog problema sa Suzukijem.

U četvrtom krugu na kratko Leon Haslam dolazi do treće pozicije. Sedmi krug je i Chaz Davies gubi dve pozicije, Rea je na prvoj poziciji,Haslam na drugoj, a Van der Mark na trećoj, koji međutim u osmom krugu obilazi obojicu, izbija na čelo kolone i zadaje tempo ostalim vozačima. Haslam koristi situaciju i obilazi Reu. A zatim to čini i Chaz Davies.

Tokom narednih krugova Jordi Torres pritiska Sykesa od koga je očito brži, ali mu ne polazi za rukom da ga obiđe. U desetom krugu situacija je i dalje ista, a prednost Honde nad ostalima izgleda sve ozbiljnije.

U 13. krugu Haslam uspeva da iskoristi svoje iskustvo i izbija na čelo kolone, a ubrzo Van der Mark gubi pozicije i od Reae i Daviesa. Na kraju 14. kruga redosled je – Haslam, Rea, Davies, Van der Mark i Torres koji je uspeo da prođe i napravi razliku nad Sykesom.

U 17. krugu i Torres uspeva da se priključi vodećima, ali samo nekoliko sekundi kasnije greši na kočenju, odlazi preširoko i gubi pozicije. Pola kruga kasnije, 27-ogodišnji Španac Jordi Torres završava u travi pored krivine, nakon pada koji je posledica kasnog kočenja.

U 19. krugu Haslam gubi dve pozicije i u naredni krug ulazi kao trećeplasirani, iza Chaza Daviesa koji izbija na čelo kolone i Jonathana Reae. U istom krugu Van der Mark izleće sa staze i neslavno završava trku u kojoj je čak i vodio.

Na startno ciljnom pravcu na kraju 20. kruga Davies gubi dve pozicije. Haslam je na čelu, Rea drugoplasirani i Davies treći. Sykes sa ozbiljnom razlikom nalazi se na četvrtoj poziciji.

U poslednjem krugu Rea uspeva da obiđe Haslama, ali na ciljnom pravcu Britanac na Apriliji uspeva da nadmaši Reau i u foto finišu pobeđuje na drugoj trci u Australiji.

Kompletne rezultate trke možete pogledati na sajtu trke.rs.