Peugeot Speedfight 4

Peugeot je najavio novu generaciju svog sportskog skutera, Speedfight 4.

Peugeot, čijih je 51% akcija u oktobru prethodne godine kupila indijska Mahindra, za nadolazeće leto najavio novi Speedfight, zamenu za već ostareli model.
Od predstavljanja prvog modela Speedfight 1997. godine prodato je preko pola miliona skutera pod tim imenom a najnoviji u okršaj sa konkurenciju ide sa novim dizajnom, kočnicama i obnovljenim agregatom.
p sf 4 2
Speedfight 4 krasi nov dizajn, sa dva projektor fara (od po 35W deklarisanih) i minimalističkom potpuno digitalnom instrument tablom u koju je integrisan nosač za pametni telefon, kao i utičnica od 12V. U nov dizajn uklopljeni su elementi prethodnih generacija, poput spojlera na repu, usisnika na zadnjim bokovima i migavaca u prednjim, no sve ukupno novi Speedfight figurom podeća na već ostareli konkurentski Piaggio NRG.
p sf 4 7
Postoje dva izbora za pogonsku grupu, vazdušno hlađen agregat koji bez blokada oslobađa 3.8KS (2.8kW) i vodeno hlađen sa 4.8KS (3.6kW) bez blokada. Oba agregata napaja novi Dell’Orto karburator.
Za zaustavljanje napred su zaduženi disk od 215mm i dvoklipna klješta na koje pritisak vrši radijalni cilindar.
Standardna verzija dostupna je u 3 boje: plavoj, crvenoj i flurescentno zelenoja postoji i “Special Edition”, posebna serija koja je opremljena isključivo vaodeno hlađenim agregatima i poseduje zadnji disk od 190mm, za koju su rezervisane mat crna i bela boja sa detaljima.
p sf 4 5p sf 4 4p sf 4 2p sf 4 6p sf 4 3p sf 4 1
Cene i detaljnije informacije biće objavljeni pred početak prodaje na leto 2015. godine.