Uzbudljivo i do kraja neizvesno na Huji

Kada smo pre samo nekoliko dana najavljivali trku, rekli smo kako pobednik neće biti najbrži već tim koji bude imao najviše sreće. Tako je i bilo na stazi Kart moto centra Ada Huja.

Favoriti sa kvalifikacijama, timovi Nanotech i Garage Team od početka su krenuli sa jakim tempom, ali su onda usledili problemi.

Prvo je Garage Team iz Zrenjanina imao peh sa kvačilom koji su rešili za sedam minuta i time izgubili devet krugova u odnosu na prvoplasirani Nanotech, da bi u poslednjih 30 minuta Novosađani ostali bez goriva i u guranju motora do boksa izgubili su četiri kruga.

Neizvesno je bilo do samog kraja, kada se razlika smanjila na svega jedan krug, a kao pobednik iz borbe za pobedu izašla je ekipa Nanotech, ispred Garage Teama uz svega 46 sekundi prednosti. Treće mesto pripalo je ekipi Cottone Superbike.

U Open klasi startovalo je svega deset vozača i to tri u klasi Varijator i sedam u klasi sa automatskim menjačem. Među varijatorima najbrži su bili vozači ekipe Garage Majstori, ispred ekipa Cottone Superbike i S Tuned Racing.

Među mopedima sa automatskim menjačem, u klasi Open najbrža je bila ekipa CRT, ispred Addinol Taurunum Racing Teama 1 iz Zemuna i ekipe Moped Laboratorija iz Pančeva.

Kompletne rezultate možete pogledati na zvaničnom sajtu www.mec.rs.
Sledeća trka na programu je 09. juna u Kraljevu.

Rezultati Klase Serija:

Izvor: sportklub.rs
Foto: MEC, Igor Gašparević