Nova sezona, novi izazovi – Ipone Moped Endurance Cup

Ukoliko se do sada niste sretali sa trkama Moped Endurance Cup-a, sada je pravo vreme za to, jer se 12. maja na beogradskom kartodromu “Kart Moto centar Ada Huja” vozi prva trka sezone ovog zanimljivog kupa, koji privlači pažnju hiljade gledalaca.

Četiri sata neprekidnog trkanja, tri vozača i moped zapremine 50 ccm recept su za dobru zabavu koju ne smete propustiti ni iz kog razloga.

Kako organizatori najavljuju, očekuje se više od 40 ekipa, koje će se nadmetati za pobedu u trci izdržljivosti, u kojoj nije sve u brzini, već je najbitnije ostati na točkovima do samog kraja.

Međutim, kako je propusna moć staze 36 mopeda, nakon kvalifikacionih treninga, timovi sa najsporijim vremenima moraće da se vrate kući bez prilike da se oprobaju u trci. Ceo događaj počinje u subotu 12. maja od 19:00 kada se vozi prvi slobodan trening Ipone Moped Endurance Cupa. Nakon slobodnog treninga, timovi će imati kratku pauzu, a zatim nastavljaju sa kvalifikacijama.

Za razliku od prošle sezone, kada se vozila samo glavna četvoročasovna trka, u sezoni 2018. vozi se i propratna, jednočasovna trka u kojoj učestvuju vozači klase Open. U ovoj klasi nadmeću se samo dva vozača na jednom mopedu. Start trke klase Open zakazan je za 22:15, a karirana zastava biće istaknuta u 23:15. Kvalifikacione treninge i trku klase Open možete pratiti u uživo prenosu na YouTube kanalu Ipone Moped Endurance Cup-a.

Spektakl počinje tačno u ponoć, a direktan TV prenos možete pratiti na kanalu SK3. Isticanjem državne zastave, po ugledu na trke svetskog šampionata, vozači 36 timova pretrčaće stazu kako bi startovali svoje mopede i otpočeli trku dugu četiri sata.

Tokom prošle sezone videli smo da biti brži ne znači ujedno i biti pobednik. Vozače tokom četiri sata može snaći svašta – Od kvarova na mopedu, preko pucanja guma, pa sve do padova i izletanja. I sve ovo učiniće trku zanimljivom za gledanje.

U ovoj sezoni vozi se šest trka, a nakon trke na Adi Huji, karavan nastavlja da putuje širom Srbije. Na mapi trka koje se voze u 2018. godini nalaze se Kraljevo, Kula, Zlatibor i Vršac.

Poučeni iskustvom od prošle godine, pozivamo gledaoce da se na vreme upute ka stazi, kako ne bi bili zaglavljeni u gužvi pre samog početka trke.

Organizatori su ovog puta obezbedili dva parkinga koji mogu primiti sve gledaoce. Prilaz kolima samoj stazi neće biti moguć.

Kapije Kart Moto centra Ada Huja za gledaoce se otvaraju od 19h, a ulaz je besplatan.