Martin vozi za Smiths Racing na TT-u

Guy Martin potpisao je ugovor sa šampionskim Smiths Racing timom i voziće Triumph Daytona 675 na Isle of Man TT-u.

Tim iz Gloucestera senzacionalno je pobedio na svom TT debiju u 2014, trijumfom u Supersportu sa Gary Johnsonom. 33-godišnji Guy Martin uživao je u slavnoj TT karijeri. On je potpisao za Tyco BMW tim u Superstock, Superbike i Senior trci, ali pošto BMW ne proizvodi Supersport mašine, on će po prvi put voziti britanski motocikl na 60.75 kilometara dugoj stazi.

Ako on ne uspe da trijumfuje u Superbikeu ili Superstocku, Supersport trka mogla bi biti njegova velika šasna, naročito što Smiths očajnički želi da odbrani njihovu teško zarađenu titulu.

Martin: “Želeo sam najbolji alat za posao u Supersport TT-u pa sam nazvao Rebeccu i razgovor smo završili sa postignutim dogovorom. Mislim da je Triumph motocikl na kome trebam biti i sećam se kada me je Gary Johnson pretekao na Sulby Straightu na Smiths Triumph-u prošle godine. Alan i Rebecca su adekvatni ljudi koji vode fantastičan tim i pobeda na njihovom debiju prošle godine mnogo govori o njima. Planiram nekoliko poslova sa Triumph-om nakon TT-a takođe, tako da se radujem predstojećim obavezama.”

Rebecca Smith, menadžer tima: “Guy je došao nešto kasnije u naš tim ali mi uživamo u prilici da radimo sa njim. Uvereni smo da će se naš razvojni rad na Triumph-u tokom zime isplatiti na TT-u i nadamo se da će Guy postići uspeh koji on zaslužuje.”

Australijanac Dave Johnson pridružiće se Martinu u Supersport klasi.

“Mi smo izgradili dobar odnos sa Daveom tokom proteklih godina i on je bio očigledan izbor za naš TT nastup. Uverena sam da će Dave uz pomoć našeg tima imati veliki uspeh u 2015. Kao tim, mi se radujemo novim izazovima koji su pred nama.”

Foto: smithsracing.co.uk