BAAK-ov Bonneville prikoličar

Mašine koje najviše skreću pažnju nisu MV Agusta F4 ili starinski Brough Superior već  prikoličar zbog kog se svi zaustavljaju kako bi ga bolje videli.

Nije u pitanju samo retkost. Uostalom, čak i neko ko se ne razume u motocikle može prepoznati da je Brough Superior nešto posebno. Ljudima se očigledno sviđa ideja o komotnom putovanju u dvoje ili možda putovanju sa jednonedeljnim zalihama u prikolici.

bonneville-prikolicar-1

Ural dominira u svetu prikoličara sa svojim mašinama za sve puteve i pogonom na oba točka. Mnogi su pokušali da dodaju treći točak na modernije mašine, a najnoviji prikoličar dolazi iz BAAK Motorcycles-a iz Francuske.

bonneville-prikolicar-2

Mašina je bazirana na Triumph Bonneville T100 Black modelu iz 2015. Čelična prikolica je delo Alternative Side-Car radionice. Dizajn prikolice inspirisan je onima iz 1930ih.

bonneville-prikolicar-3

Šasiju je napravio Jean Burdet iz Alternative Side-Car radinice koji je već radio sa Bonneville-om. ” Telo prikolice smo jednostavno stavili preko šasije pre nego što smo je montirali na motocikl” rekao je Julien Demaugé-Bost iz BAAK-a.

“Prikolica ima jedan 320mm Hagon amortizer i točak od 19 inča. Široka je 55mm i odobreno je vozilo tako da je uklanjanje prikolice dozvoljeno i traje negde oko sat vremena.”

bonneville-prikolicar-4

BAAK je dodao dosta svoji delova koji pojačavaju Triumph-ov starinski šarm, a ne kompromituju upotrebljivost motocikla.

To uključuje ispolirani korman, blatobran, kožne navlake za vile i far u kome se nalazi cajger.

bonneville-prikolicar-5

Mali blatobran pozadi je specijalno lep detalj, drži tablicu i štop svetlo i ne uznemirava retro liniju motocikla. Izduv je jednostavni, kratki “bobber” sa čeličnim granama i uglađenim, aluminijumskim prigušivačima. Ispod agregata se nalazi diskretni čelični štitnik.

bonneville-prikolicar-6

Vile dolaze iz kompanije Shock Factory i za oko jedan inč su kraće od fabričkih.

“Osećaj u prikolici je veoma bezbedan, uprkos mnogim verovanjima,” rekao je Julien. “Koči i skreće veoma dobro, upravljanje je takođe veoma dobro zahvaljujući širokom kormanu i lakoći prikolice.

bonneville-prikolicar-7

Mnoštvo elegentnih detalja upotpunjuju ovaj motocikl: Kožna traka koja se nalazi na rezervoaru, Monza poklopac rezervoara, Biltwell gripovi. Minijaturni aluminijumski migavci su toliko mali da se skoro ne vide. Ništa ne skreće pažnju sa Art Deco šarma.

bonneville-prikolicar-8