Šampioni u moto trkama

Moto savez Srbije objavio je zvanične rezultate za kružne i moto klasik trke u šampionatu Srbije, kao i nezvanične motokros rezultate.

U kružnim trkama vozači su nastupali u pet disciplina – 125 SP, Formula 600, Formula 1000, 600 SS i 1000 SST. Među najmlađima šampion je Nikola Gajić iz Novog Sada, prate ga Đorđe Rakić i Dragan Mišković.

Među vozačima Formula klasa, u klasi do 600 kubika zapremine titulu je osvojio Milan Lovrić, ispred Stevana Sokole i Nemanje Paunovića. U klasi do 1.000 kubika šampion je Draženko Tintor, ispred Aleksandra Simidžića i Dejana Stojkovića Košturca.

U SS klasi do 600 kubika Nenad Stojanović Cvrle je šampion, Predrag Isidorović je vicešampion, a treći u šampionatu je Veljko Kesić. U klasi 1000 SST šampion je Goran Stojanović Mrsi, ispred Nenada Petrovića i Miloša Mijailovića.

Takmičari u Moto Klasik disciplini nastupaju u sedam klasa. Među prikoličarima titulu je uzela posada Dragoj / Vasiljević, a prate ih posade Sarac / Gergely i Dobrić / Poznić.

U klasi MK50 šampionska titula pripala je Srđanu Ostojiću koji je sakupio više bodova u odnosu na Zlatka Konstadinovića i Karolja Kenjereša. U klasi MK125 Dejan Pavlović osvojio je titulu, ispred Borka Vranića i Zorana Fabijanovića.

Dejan Pavlović osvojio je titulu i u klasi MK250, ispred Nedeljka Mrdakovića i Vladimira Ilića. U klasi MK500 titula pripada Slobodanu Krstiću, koji je imao više poena od Miroslava Grubina i Dragana Prokina. Ovidiu Adrian Rusu šampion je klase Open Specijal, ispred Miroslava Stanojevića i Sorina Alomoreana.

U Motokros kategoriji voženo je pet trkačkih vikenda, sa po dve trke. Nakon ovih odvozanih trka, rezultati su sledeći.

U klasi MX65, najviše bruto poena prikupio je Aleksa Milosavljević – 169, ispred Petra Rajevića i Feđe Kuzmana. U klasi MX85 najviše bruto poena sakupio je Miodrag Stanojević, bod više u odnosu na Janka Railića. Milić Zimonjić zauzeo je treće mesto po broju poena.

U MX2 klasi najviše poena sakupio je Nenad Petrović, drugi je David Veđelek, a treći Nemanja Vemić. Među Juniorima iste klase Nenad Petrović takođe drži prvu poziciju, ispred Vukašina Jablanovića i Miloša Radulovića.

Branko Antić sakupio je najviše poena u MX1 klasi, ispred Richarda Saghmeistera i Daria Čerkeza. Viktor Lang nalazi se na prvoj poziciji klase MX3 sa poenom više u odnosu na Gabora Sagmajstera. Treća pozicija pripada Igoru Živkoviću.

Među Senioruma najviše poena ima Dragiša Stanković, ispred Miodraga Veskovića i Pantelije Vukobratova. U klasi MX B najviše poena ima Nemanja Petrić, drugi je Noel Kovač, a treći Robert Renko.