UMC predstavlja unikatni BMW

Nije potrebno da prethodno vidite novi motocikl Untitled Motorcycles-a da biste prepoznali njegov trkački pedigre. Da ga čujete na ulici zakleli biste se da se nalazite na stazi.

BMWR80-2

“Ovaj BMW je veoma brz,” rekao je Adam Kay, suosnivač radionice koja nosi najčudnije ime kada su proizvođači custom motocikala u pitanju. “Zvuk auspuha ispod sedišta zaista i otkriva to.”

BMWR80-3

UMC-028 izrađen je po narudžbini mušterije iz Engleske, čoveka koji je imao sreće da odraste okružen sportskim motociklima i automobilima. Inspirisan je endurance motociklom iz 1980. godine, a zasnovan na BMW-u R80 Mono iz 1986.

BMWR80-4

“Izabrali smo R80 zbog njegove uglađene i napredne isporuke snage .” – rekao je Adam. “Transformacija motocikla u trkačku mašinu počela je remontovanjem motora što je podrazumevalo kompletnu demontažu, i to uz nove klizače klipnjače, karike, ventile i vođice.”

UMC tim je zatim očistio motor staklenim perlama i ručno ga ofarbao kako bi mu vratio prvobitan sjaj.

BMWR80-5

Na mestu fabričkog filtera vazduha nalazi se unikatna aluminijumska maska i bellmouth usisi prikačeni za Bing karburatore.

Prvobitni ram je lišen nepotrebnih delova, peskiran i obojen u crno.  Akumulator je zamenjen manjim i premešten je ispod sedišta, a nalazi se u unikatnoj čeličnoj kutiji.

BMWR80-6

Modifikovano Mombaerts zadnje sedište i Hagon amortizeri pojačavaju jednostavan, ali odlučan izgled.

Motocikl ima novi podram dizajniran tako da stane ispod sedišta i da se prilagodi izduvu.

BMWR80-7

Zadnji deo je prerađen i povezan je za GS felnu, a prednji i zadnji točak imaju BT45 Battlax gume.

Progresivne vile su usaglašene sa twin Brembo čeljustima, a Motogadgetov brzinomer ulepšava trkački kokpit.

BMWR80-8

Bilo kako bilo, ovaj visokostandardni motocikl svakako predstavlja nešto osvežavajuće u svetu BMW cafe racer-a.

 

Izvor: bikeexif