EICMA 2015: BMW R nineT Scrambler

BMW R nineT je bio jedan od naših omiljenih novih motocikala prethodnih nekoliko godina. Do sada su postojali samo nagoveštaji i predlozi za novi Scrambler, ali šta smo u mogućnosti da vidimo sada je nešto što prevazilazi naša očekivanja. Izvanredno stilizovan i veoma funkcionalan motocikl sa neverovatnom snagom i dovoljno stila da se uklopi među unikatne modele.

EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-2

EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-3

EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-4

Vozili su ih heroji akcionih filmova, a bili su i proizvodi trkača koji su uz pomoć njih osvajali planine i plaže: Scrambler-i. Sa petokrakim livenim felnama, povišenim izduvom i udobnim sedištem i položajem, Scrambler-i su nudili ne samo zabavnu vožnju, već i odličan off-road.

EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-5

EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-6

-EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-7

Istorija BMW Motorrad-a je takođe zasnovana na Scrambler konceptu. 1951. godine BMW R 68 je predstavljen na Internacionalnom sajmu bicikala i motocikala i na IFMA sajmu motocikala u Frankfurtu sa tipičnim 2 u 1 izduvom poput onoga na motociklu koji je vozio Georg “Schorsch” Meier, legenda BMW Motorrad-a. Dok je standardna verzija R 68 imala konvencionalni, niže postavljeni, izduv, povišeni je već bio dostupan u BMW Mottorad-u. Do ovog dana neki vlasnici ovog  posleratnog BMW klasika i dalje vole da dodaju specijalan “Scrambler izduv”.

EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-8

EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-9

EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-10

Sada BMW Motorrad predstavlja novi BMW R nineT Scrambler, motocikl koji oživljava eru Scrambler-a na veoma specifičan način. Poseduje sve što definiše ovaj tip motocikla, ispunjen posebnim duhom i stvoren za fanove motocikala koji vole stvari svedene na minimum, ali i tehnologiju i kvalitet BMW-a.

EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-11
EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-12
EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-13

Novi BMW Motorrad Scrambler poseduje klasični vazduhom/uljem hlađen, snažan 1170ccm flat-twin boxer agregat, koji je obeležje koncepta, sa žestokim obrtnim momentom (116 Nm) i jedinstvenim zvukom. R nineT Scrambler poseduje 110 KS i novo mapiranje agregata, kao i sistem za dovod goriva i karbonski kanister. Svakako jedan dinamičan Scrambler svestranog karaktera.

EICMA 2015 BMW R nineT Scrambler-14