Stonerov povratak iz Honde u Ducati

Australijanac Casey Stoner juče se nakon pet godina provedenih u Hondi vratio pod okrilje tima čiji je do sada najuspešniji MotoGP vozač.

Glasine i nagađanja o Stonerovom povratku u italijanski tim obistinili su se minut nakon Hondine objave o zvaničnom prekidu saranje sa australijskim vozačem, kada je Ducati ozvaničio da je Stoner sada njihovo: “zaštitno lice i test vozač”.

Casey stoner je u periodu od 2007. do 2010. ostvario 23 pobede na Ducatiju i osvojio titulu 2007. godine, jedinu MotoGP titulu za proizvođača iz Bolonje.
2011. godine prešao je u Hondu sa kojom se 16 puta te sezone našao na podijumu i sa 10 pobeda obezbedio Hondi prvu titulu nakon 2006. godine. Do kraja 2012. godine sa Hondom se našao na podijumu ukupno 26 puta, od čega 15 na najvišem stepeniku. Nakon 2012. godine ostao je u Hondi kao test vozač, uz povremene nastupe na takmičenjima.

HRC (Honda Racing Corporation) zahvalio se Stoneru za postignuća na Hondi, te njemu i njegovoj porodici poželeo sreću u budućnosti.

Ducati je potvrdio da će Stoner kao amabasador brenda početkom jula učestvovati na manifestaciji “World Ducati Week”, a i da će učestvovati u MotoGP testiranjima.

I Stoner i Ducati izjavili su kako su oduševljeni ponovnom saradnjom a Stoner je naveo da je već pričao sa Gigijem Dall’Ignom o daljem razvoju MotoGP motocikla.