Rossi i Yamaha produžili ugovor do 2018. godine

Movistar Yamaha MotoGP objavio je jutros da je ugovor sa devetostrukim šampionom sveta, Valentinom Rossijem, produžen za dve godine, odnosno da će Doktor ostati u šampionatu barem do 2018. godine.

Valentino Rossi je u Yamahu došao po završetku sezone 2003, kada je sa dominantne Honde prešao u Yamahu, kako bi dokazao svetu da se ne pita motor, nego vozač. Posle duge zime sa Yamahom, 2004. dolazi prva trka u Južnoafričkoj Republici, na stazi Welkom. Rossi na do tada nekonkurentnoj Yamahi dolazi do prve pobede.

S prelaskom Rossija u Yamahu, krenuli su dobri rezultati. Nakon osvojenih titula na Yamahi 2004, 2005, 2008 i 2009. godine, Doktor prelazi u Ducati, ali nakon dve katastrofalne sezone se vraća u tim iz Japana.

Po povratku u Yamahu, Rossi ne pokazuje dobre rezultate, sve do sezone 2015. Ova sezona ostaće upamćena sezona koju je pratilo najviše ljudi. Valentino Rossi vodio je u generalnom plasmanu sve do poslednje trke. Jedino je između Brna i Silverstona imao isti broj poena kao klupski kolega. Na kraju se titulu izgubio u trci u kojoj je morao startovati sa poslednje pozicije.

Rossi, i ako ima 37 godina, nalazi se u odličnoj formi i može da parira mnogo mlađim vozačima. Sada kada je potvrđeno da će učestvovati u šampionatu još tri godine, ostaje otvoreno pitanje – Može li do desete titule?

„Veoma sam srećan da mogu da objavim ovu vest. Zadovoljan sam odlukom, jer zaista želim da se bavim moto trkama dokle god budem mogao da budem konkurentan. U Yamahi zaista uživam i kada sam se vratio 2013. godine osećao sam se kao da se vraćam kući.“ kaže Valentino Rossi, koji se zahvalio svim fanovima koji ga podržavaju kod svake njegove odluke.

Kada je Rossi 2013. godine odlučio da se vrati u Yamahu, bila je to „odluka života“. Ovaj ugovor znači da će i svoju karijeru najverovatnije završiti u Yamahi.