Padovi skupo koštali Espargara

Espargarova nedelja je uništena nakon dva pada u Maleziji, ali  Tech3 vozač je zadovoljan performansama motocikla a i naučio je važne lekcije tokom 3 dana na Sepang-u.

Espargaro je bio šest desetinki sporiji od svog kolege Bradley-a Smith-a, kada se saberu ovonedeljni rezultati ali ga je pad ovoga jutra skupo koštao .

“Sreda je počela veoma dobro” izjavio je Espargaro.

“Odvozao sam dobro vreme sa korišćenim gumama, kada smo stavili nove gume unervozio sam se i pao sam. Morao sam da izađem na stazu sa novim motociklom pošto je prvi pretrpeo veliku štetu tokom pada. Morali smo da napravimo dužu pauzu dok su mi popravljali prioritetan motocikl pošto rezervni skoro uopšte nije korišćen ove nedelje i ima potpuno drugačije štelovanje.”

Nakon impresivne vožnje na Sepang-u 1, Espargaro je Sepang 2 odvozao mnogo lošije zbog slabijeg prijanjanja, moto2 šampion iz 2013. godine je razočaran rezultatima poslednjeg dana ali je zadovoljan ukupnim napredkom pre testa u Kataru.

“Da nisam pao u brzoj krvini i oštetio motocikl bili bi na višoj poziciji na tabeli. Znam da možemo više i smiren sam zato što smo na prvom testu bili brzi.”