Super Single

Sve je počelo kada je Gavin Trippe (osnivač Motor Cycle Weekly časopisa) u SAD predložio stvaranje klase drumskih trka sa jednocilindričnim četvorotaktnim motociklima od 450 kubnih centimetara (27 kubnih inča), prerađenim motocross motociklima. Zalagao se za za stvaranje nove klase, klase Formula 450, kako bi se trke motocikala približile početnicima i takmičarima mlađim od 21. godinu (zato što su četvorocilindricni motocikli od 600 kubnih centimetara, koji su do tada bili najjeftinija klasa, bili ekonomsko nedostupni većini).

Posle par godina ispobavanja i testiranja došlo se do konfiguracije motocikla za trke. Kao osnova uzima se motocross motocikl od 450ccm. Montiraju se točkovi za drumske trke od 17 inča, veći prednji disk i jači kočioni cilindri (motociklu ostaje jedan kočioni disk na prednjem točku) , korman se zamenjuje heblovima i montiraju se aerodinamični oklopi, koji izgledom podsećaju na klasu od 250ccm. Prednje i zadnje ogibljenje se zadržava, ali sa drugačijim podešavanjima, zato što bi zamena ogibljenja znatno podigla cenu. Gume mogu da potraju i više od tri trkačka vikenda, daleko duže nego na motociklu 600ccm klase. Prerada motocross motocikla u formulu 450 košta ispod 1000 američkih dolara.

U sezoni 2009 izdata su uputstva za preradu motocikala i održane su probne trke na klubskom nivou kako bi se utvrdio odaziv novoj klasi. AMA (American Motorcyclist Association) je u julu 2009. godine najavila stvaranje nove jednocilindrične klase pod imenom Formula450 koja će biti vožena na identičnim motociklima, koje će posedovati, dobavljati i posedovati jedan proizvođač, umesto da se vozi na prerađenim motociklima. U septembru 2009. najavljeno je da će se nova klasa zvati GT3. No klasa nije vožena 2010. niti je najavljena bila za 2011. godinu.

Iako nije zaživela kao profesionalna trkačka kategorija, super single ili formula450 stekla je dosta fanova, i postala veoma popularna među amaterima. Glavni uzrok tome je što vlasnik jedan motorcross motocikl (koji su u SAD veoma popularni) može lako, i ne preskupo, preraditi tako da isti taj motor može voziti i na drumsko-trkačkoj stazi, a zatim ga ponovo vratiti u prvobitno stanje i voziti van asfalta.