Stoner pregovara s Ducatijem

Ducatijev MotoGP tim je potvrdio da je u pregovorima sa Casey Stonerom oko budućeg angažmana u italijanskoj ekipi. Dvostruki svetski šampion se iz MotoGP-a povukao 2012, sa svega 27 godina, a trenutno je ugovorom vezan za Hondu kao probni vozač.

Ove godine je nastupio na trci “Osam sati Suzuke”, a nastup se neslavno završio udesom i višestrukim povredama Australijanca. Glasine o njegovom odlasku iz Honde u Ducati su počele ove sedmice, a kao glavni razlog Stonerovog nezadovoljstva naveden je pritisak koji je japanska ekipa vršila na njega da zameni Pedrosu, kada se ovaj početkom sezone povredio.

Takođe, glasine navode da će, osim uloge u razvojnom procesu Ducati, Stoner imati mogućnost da sa “vajldkardom” nastupi na nekoj od trka u narednoj sezoni. Paolo Ciabatti, sportski direktor Ducatija, izjavio je da bi svaki komentar na temu Stonera bio neprikladan, jer je Australijanac još uvek ugovorno vezan za Hondu, ali je potvrdio da su kontakti uspostavljeni i da je bilo razgovora s njim. Ugovor sa Hondom Stoneru ističe na kraju godine.

“Bila bi velika čast ponovo raditi sa Caseyem. Razgovarali smo o njegovim planovima za budućnost i videćemo kako će se situacija odvijati”, izjavio je Ciabatti.

Da podsetimo, Stoner je 2007. godine, u svojoj debitantskoj sezoni u Ducatiju i tek drugoj u MotoGP šampionatu, doneo prvu i za sada jedinu titulu italijanskom timu, ubedljivo trijumfovavši ispred Pedrose i Rossija. U Ducatiju je ostao do kraja 2010, ostvarivši ukupno 23 gran pri pobede za to vreme.

“Casey je heroj za navijače Ducatija. Doneo nam je mnogo pobeda i fantastično osvojenu titulu u konkurenciji vozača. Nema sumnje da bi dosta njih bilo srećno da ga ponovo vidi u Ducatiju”, zaključio je Ćabati.

Autor: Nikola Lasica / Moto Berza