Marquezu pobeda u Indijanapolisu

Sve tri trke u Indijanapolisu donele su nam veliko uzbuđenje. Nakon iznenade pobede Loia u Moto3 klasi i prve Moto2 pobede za Rinsa, Marc Marquez slavio je na trci MotoGP kategorije.

Jorge Lorenzo poveo je na samom početku trke i vodio je sve do tri kruga pre kraja, kada ga je Marc Marquez obišao u ozbiljnom duelu i tu se zadržao do kraja trke, osvojivši 700. pobedu za Hondu. Lorenzo završava trku na poziciji dva sa 0,688 sekundi zaostatka.

Šest sekundi iza vodećeg dvojca odvijala se prava borba između Rossija i Pedrose za poziciju tri. Iako je Pedrosa početkom trke imao veliku prednost u odnosu na Rossija, Italijan je uspeo da ga sustigne i u ozbiljnoj borbi nadmaši u borbi za treću poziciju.

Trenutno stanje u šampionatu je veoma neizvesno. Rossi sa 195 poena ima svega 9 poena više od jorge Lorenza i 56 u odnosu na Marqueza.

Peti kroz cilj trke u Indijanapolisu prošao je Andrea Iannone, svega 0,2 sekunde ispred Smitha. Pol Espargaro bio je nekako usamljen na sedmoj poziciji, jer je s više od sekunde prednosti prošao kroz cilj ispred Cal Crutchlowa. Dovizioso i Petrucci završili su među prvom desetoricom, a poene na trci uzeli su još i Vinales, Hernandez, Redding, Aleix Espargaro i Hector Barbera.