Festival moto filma

Motocikli su odavno počeli da se ističu u filmovima kao sastavni deo neodoljivih karaktera i dinamičnih zapleta. Danas se nalazimo u sred renesanse moto filma.

Čini se da svaka custom radionica ima svog režisera, i da je svako kul moto dešavanje pretrpano mini filmova. Plima moto-manije je podstakla fabrike motocikala da sarađuju sa poznatijim garage umetnicima i time inspirisala profesionalne režisere da režiraju filmove u kojima su istaknuti dvotočkaši.

The Motorcycle Film Festival je otvorio svoja vrata 2013. godine, i od prvog dešavanja u Bruklinu se videlo da je pun pogodak. Za samo 3 meseca izloženo je 35 filmova i prvi put je prikazan film Why We Ride.

Prikazivanje u Bruklinu 2014. je bilo prepuno. Izloženo je 70 fimova iz svih delova sveta.

Premijerno je prikazan film On Any Sunday: The Next Chapter, a nagradu Best of Fest je uzeo Daniel Rintz koji je režirao zapanjujući putopis Somewhere Else Tomorrow, nagrada je nosila 2000$ i Hondu sa kojom će Rintz snimiti MFF trailer za 2015. godinu.

MFF će ove godine prikazivati na festivalu Wheels&Waves (Biarritz/Francuska) u junu i na EICMA sajmu motocikala (Milano/Italija) u novembru. Prijave za 2015. su otvorene.

MFF pristustvo na internacionalnom nivou garantuje zadivljujuću mešavinu kratkometražnih, dokumentarnih, eksperimentalnih, muzičkih i glavnih filmova koji će biti prikazani ove godine.

Ako pravite film koji je povezan sa moto pričom javite se MFF-u na http://www.motorcyclefilmfestival.com .