Anakee Wild – Novitet u Michelin gami

Avanturistički sektor je poslednjih godina najviše rastuća sfera motociklizma, sa sve više noviteta svake godine. Proizvođači pneumatika su među najsporijim pratiocima ovog trenda i vozači se u glavnom nalaze pred dilemom da li da odaberu pneumatike koji nude odlično ponašanje na terenu i kratko trajanje na drumu ili dopre perfomanse i dugotrajnost na drumu uz lošije terenske osobine. Obilja snage i težine koje krase velike avanturističke motocikle nisu prijatelji terenskih pneumatika a sada je pored Continentalove TKC i Metzelerove Karoo serije dostupna još jedna opcija – Michelin Anakee Wild.

Michelin Anakee Wild 2

Francuski proizvođač je pred sebe stavio zadatak da napravi optimalan pneumatik za mešovitu drumsku i terensku vožnju koji ispunjava tri ključne stavke: stabilnost i udobnost na drumu, otpornost na habanje i pregrevanje, kao i povećano prijanjanje u vlažnim uslovima, kako na drumu tako i na terenu. Michelin je pomenute stavke ispunio novim sastavom gazećeg sloja i uz poseban dizajn šare i njegovu dubinu, koristeći kao inspiraciju svoj model Desert, koji su koristili pobednici 33 Dakar delija. Rezultat svega je novi Anakee Wild pneumatik, koji upotpunjuje ponudu Michelina u sektoru velikih avanturističkih motocikala, tako da sada pokriva širok spektar želja korisnika.

Michelin Anakee Wild 3

Novi radijalni pneumatik već sada je dostupan u dimenzijama koje Michelin smatra za najpopularnije u segmentu, pre svega namenjene za motocikl koji smatraju da je predstavnik klase, BMW R1200GS:
2 prednje dimenzije: 110/80 R19 – 120/70 R19 i
2 zadnje dimenzije: 170/60 R17 – 150/70 R17
A tokom godine najavljeno je uvođenje i ostalih popularnih dimenzija, koje bi trebalo da pokriju i ostale terenski orjentisane motocikle.

Na našem tržištu novitet je već dostupan kod ovlašćenog Michelin distributera, firme Kompp Co.
Proivođač je odlučio da nove tehnologije predstavi i kratkom video prezentacijom: