Novi BMW K1600 GTL unikatni modeli

Izgleda da je BMW tim konačno došao do ideje kako da test motocikle iskoristi po gubitku uloge. Kako bi taj plan realizovali, odlučili su da dva K1600 GTL-a pošalju u Japan. Jedan motor je završio u rukama Keijia Kawakita (Hot Dock Custom Cycles), dok je drugi poslat Kenjiu Nagai (Ken’s Factory), i to sa porukom da imaju potpunu slobodu da ih preurede kako žele. Ono što su im predstavili bila su dva potpuno jedinstvena i potpuno drugačija motocikla. Dve verzije koje se znatno razlikuju, ali koje prikazuju i veličaju veštinu izrade, plodnu maštu i snažan koncept ovih dveju kompanija.

Kada je Kenjijev model u pitanju, visina K1600 GTL-a je znatno smanjena. Motocikl je, što se delova tiče, u potpunosti sveden na minimum. Kao i većina delova, i sedište je od aluminijuma, i zbog toga ne predstavlja motocikl na kome se može provesti dosta vremena. Zadnji deo rama je uklonjen, dok je prednji razvučen i sužen. Prednja vila je takođe u potpunosti izmenjena, a pozadi se nalazi jednodelni točak od legure aluminijuma prikačen na rotor dužine 29 cm.

K1600GTL-2

Kawakitin unikatni motocikl, pod imenom “Juggernaut” težak je 348 kg, i sa svojih 2.5 m dužine napravljen je za iskusne vozače. Uz pomoć aluminijumskih radova koji se protežu duž celog motocikla ovaj model je dobio znatno glomazniji izgled, a delovi oko motora su ofarbani tako da izgledaju staro i istrošeno. Filter vazduha i izduvi su preuređeni i utiču posredno na brzinu motocikla koja ide i do 200 km/h. Sa obe strane rezervoara nalaze se mesingani cajgeri. Kawakitin uticaj je bila “bliska budućnost, i došao sam na ideju da napravim motocikl koji odiše takvom atmosferom. Dok sam gledao prednju vilu i Duolever ogibljenje, pomislio sam da mogu da uradim ovo sa K1600 GTL-om. Ali sam posao je bio dug i naporan, težak da se sprovede. Čak i kada sam završio, nisam bio zaista siguran da li je posao bio završen. Ali tako je kada je u pitanju custom proizvodnja, zar ne?”

K1600GTL-3