Dupla pobeda za Yamahu

Vozači Movistar Yamaha MotoGP tima pokazali su dominaciju na trci u Francuskoj, na stazi Le Man, osvojivši prva dva mesta u trci ispred Ducatijevog Andree Doviziosoa.

Jorge Lorenzo poveo je od samog starta trke i na toj poziciji ostao je do samog kraja. Njegov klupski kolega i vodeći vozač u šampionatu, Valentino Rossi završio je trku na drugoj poziciji nakon borbe sa nekolocinom vozača.

Andrea Dovizioso koji je do polovine trke parirao Lorenzu, nije uspeo da izdrži tempo i trku završava usamljen na trećoj poziciji, dok se iza njegovih leđa vodila ljuta borba.

Marc Marquez koji je imao problema, većim delom trke nalazio se na šestoj poziciji iza Iannonea i Smitha. Četiri kruga pre kraja, Marc Marquez obilazi oba vozača i ulazi u neverovatnu borbu sa Italijanom koja je trajala do poslednjih metara trke. Andrea Iannone nikako nije hteo da prepusti četvrto mesto, ali je na kraju Hondin vozač bio brži. Iannone prolazi kao peti, a Smith kao šesti.

U prvih deset našli su se Pol Espargaro, Hernandez, Vinales i Petruci, dok su u poenima Hayden, Baz, Barbera, Laverty i Bautista.