Lorenzo pobedom završava vikend

Još jedna MotoGP pobeda u 2015. godini pripala je Yamahi, samo što je ovog puta prvi kroz cilj prošao domaći takmičar Jorge Lorenzo.

Lorenzo je sa prve startne pozicije krenuo sigurno i na istoj se zadržao od prve do poslednje krivine uz prednost koja je iznosila više od 5,5 sekundi. Marc Marquez došao je do druge pozicije gotovo bez borbe.

Polovinom trke Valentino Rossi je imao više od 2,5 sekunde zaostatka za Marquezom. Na sedam krugova do kraja prednost je spala na manje od sekunde i po, ali scenario iz Argentine nije ponovljen, tako da je Rossi prošao kroz cilj sa šest sekundi zaostatka za Marquezom.

Cal Crutchlow je uspeo da dođe do četvrte pozicije, nakon borbe sa Polom Espargarom koji je trku završio na petoj poziciji. Andrea Iannone je najbolje plasirani Ducati na šestoj poziciji. Aleix Espargaro i Pol Smith vodili su borbu za pozicije sedam i osam, a Andrea Dovizioso je pored izletanja početkom trke uspeo da stigne do devete pozicije.

Valentino Rossi je i dalje vodeći u šampionatu, sa 15 poena prednosti nad Doviziosom, 20 nad Lorenzom i 26 nad Marquezom.