Rossiju nova pobeda i 9 poena prednosti

MotoGP trka krenula je bez ikakvih incidenata. Valentino Rossi je imao lošiji start, ali je na neki način uspeo da se zadrži na poziciji broj jedan i istu zadrži, dok se iza njegovih leđa vodila bitka.

Marc Marquez je odmah na startu krenuo u napad i dolazi do druge pozicije, a Lorenzo nadoknađuje pozicije i stiže do pozicije tri, obilazeći Aleixa Espargara, koji je na kraju prvog kruga bio četvrti.

Nekoliko krugova delovalo je kao da ćemo imati borbu između Rossija, Marqueza i Lorenza, ali Španac na Yamahi nije uspeo da isprati tempo prve dvojice i na polovini trke imao je zaostatak od četiri sekunde.

Sredinom trke, dok je Marquez vozio na Rossijevom točku, dobru borbu vodili su Dovizioso, Crutchlow i braća Espargaro za poziciju broj pet, dok je Iannone bio siguran na poziciji četiri, gotovo bez šanse da sustigne Lorenza.

Deset krugova pre kraja, Marc Marquez uspeva da se približi Rossiju i razlika iznosi tek nešto iznad 0,1 sekunde. Za to vreme Smith pokazuje dobar tempo i obilazi Pedrosu i Pola Espargara i dolazi do pozicije sedam, dok su ispred njega Dovizioso, Crutchlow i Iannone. Lorenzo je po šest sekundi iza vodećih i ispred Iannonea.

Sedam krugova pre kraja, Marquez u prvoj krivini napada Rossija, koji je u poslednjoj krivini prethodnog kruga napravio malu grešku, i obilazi ga. Rossi ne odustaje, ali ni ne pokušava da uzvrati udarac.

Tri kruga pre kraja Rossi napada Marqueza, Španac pokušava da uzvrati udarac ali ne uspeva i Rossi izbija na čelo, Dva puna kruga do kraja, Rossi je i dalje na prvom mestu i ima četiri desetinke prednosti.

U poslednjoj krivini Marquez pravi grešku, izbacuje Rossija sa staze, ali Italijan dodaje gas i prolazi kroz cilj prvi. Drugi je Marquez, a treći Lorenzo sa 13 sekundi zaostatka. Iannone je prošao kroz cilj kao četvrtoplasirani, a Pol Espargaro peti.

Crutchlow je prošao kroz cilj kao šestoplasirani, Smith je bio sedmi, a Pedrosa tek osmi. Aleix Espargaro bio je deveti, a Vinales poslednji u prvih 10.