Xross Team u Beta fabrici

BETA
The play bike

Betamotor je istorijski povezan sa životom na dva točka. Kompanija je osnovana u Firenci, 1904. godine pod nazivom “Società Giuseppe Bianchi” i bavila se izradom bicikala. Krajem 1940. sa promenama u italijanskom društvu i razvojem motornog saobraćaja, započinju proizvodnju motocikala. Od prvog modela pokazali su tipičnu italijansku, toskansku kreativnost. Dva čoveka koja su upravljala kompanijom, Enzo Bianchi i Arrigo Tosi, svojim inicijalima stvorili su ime brenda Beta i prvi modeli kompanije prodavani su upravo pod tim imenom.

Sedamdesetih godina Beta počinje da se specijalizuje za off-road i trial motocikle. Posvećenost i ljubav prema moto-sportu donosi im u osamdesetim godinama prošlog veka uspešnu borbu sa jakom konkurencijom.

U 2004. godini Beta se posvećuje četvorotaktnim enduro motociklima i sa velikim investicijama u razvoju proizvodnje pojačava i prisustvo na takmičarskim stazama. Na ovom novom polju Beta ostaje verna svojoj misiji: da svoju sportski orijentisanu DNK uvek dodatno oplemeni i unapredi. U velikom stilu sa svojim novim modelima postaje sinonim za enduro sport.

Godina 2010. predstavlja prekretnicu u istoriji Bete: stvoren je čudesan četvorotaktni enduro motor. Ovo omogućava da Beta postane potpuno nezavisna i da dodatno poveća svoje prisustvo na enduro tržištu i takmičenjima.

Fabrika je blizu Firence na obodu malog sela na reci Arno. Prvi utisak o ovom proizvođaču je posvećenost i ljubav prema enduro motorima koji su stavljeni ispred svega. U obilasku proizvodnog pogona se u to dodatno uveravamo, jer nas momci koji rade u fabrici uz osmeh pozdravljaju sa “Ciao ragazzi”. Vidi se da vole svoj posao i da su usmereni na ono što rade. Posebno osmišljenim sistemom rada (koji je tajna) doveli su mogućnost fabričke greške na nivo statističke greške.

xross beta 2 [1024x768]

Kraj obilaska je raj za oči. Magacin koji je pun pod konac parkiranih, već prodatih motora: Beta Trial Evo Factory 300 2T, Trial Evo 4T 250/300, Beta RR 350/430/480 4T Racing, Beta RR 250/300 2T Racing, Beta Xtrainer 300 2T, Alp 200, Alp 4.0…

xross beta 3 [1024x768]

Sedam osvojenih svetskih Trial Outdoor, šest Trial Indoor, sedam evropskih i preko 100 nacionalnih šampionata širom sveta dovoljni su pokazatelji o kvalitetu i performansama njihovih motora.
Prošle godine Beta Racing Team osvaja prvo i drugo mesto u juniorskoj konkurenciji EWC, u E2 su bili treći, u Americi su uzeli endurocross i nakon pet godina skinuli Taddy Blazusiaka sa trona, neizostavni su i uspesi u trial takmičenjima.

xross beta 4 [1024x768]

http://www.betamotor.com/en
Beta Motor Serbia – Facebook Page