Yamaha XSR700 Otokomae

Uprkos mnoštvu izvanrednih unikata koji se pojavljuju na ulicama svaki dan, veoma je teško naći mašinu koja je zaista novitet. Svaki žanr ima svoj izgled i stil i granice se retko pomeraju.

David González iz Ad Hoc Café Racers-a se ne plaši da pomeri te granice. Njegovi motocikli su često veoma čudni, a ipak uvek izvanredni kao što je ova Yamaha XSR700 u živahnim neonskim bojama.

Yamaha XSR700 Otokomae-2

David je ovu mašinu nazvao Otokomae što bi u bukvalnom prevodu sa japanskog značilo “zgodni muškarac”.
Baziran je na XSR700 modelu i najnoviji je u liniji Yamaha Yard Build projekata.

Yamaha XSR700 Otokomae-3

“Stvarno mi se sviđa novi stil koji je David stvorio,” izjavio je Cristian Barelli iz Yamaha-e. “Snažni “street tracker” izgled veoma dobro stoji xsr-u700 i boja je totalno unikatna.”

Yamaha XSR700 Otokomae-4

David je drastično izmenio proporcije XSR-a. Počevši spreda, ugradio je vile i kočnice sa Yamahe YZF-R6, uključujući i kontrolu kočenja i kvačila.
Korman je uzeo sa MT-09, dok je far sa MT-01 modela.

Yamaha XSR700 Otokomae-6

Fabrički rezervoar prekrivaju dva aluminijumska dela. David je sve to zamenio četvorodelnom jedinicom koju je sam dizajnirao.

Yamaha XSR700 Otokomae-7

Stavljeni su novi filteri, a jedan od njih je ukrašen AD Hoc logotipom.

Yamaha XSR700 Otokomae-8

Yamaha zahteva od svih Yard Build učesnika da ne seku ram kako bi dokazali koliko njihovi motocikli mogu biti menjani bez upotrebe brusilice i aparata za varenje.

Zadnji deo rama na XSR-u se može odvojiti od ostatka bez sečenja tako da ga je David uklonio i stavio novi koji je sam napravio.

Yamaha XSR700 Otokomae-9

Na ramu se nalaze novi migavci i štop svetlo sa električnim vodovima unutar rama. Novi deo rama je opremljen i novim kožnim sedištem. Kompletan aranžman je 15mm viši nego fabrički.

Motocikl je takođe opremeljen Borrani žbicanim felnama, Michelin Anakee 3 gumama i SC Project izduvnim sistemom koji će se postarati da ovaj unikatni XSR700 zvuči opasnije.

Yamaha XSR700 Otokomae-10

Na novom XSR-u se nalaze i pregradice na vilama u kojima su smešteni sitni led migavci.
David ne prestaje da zadivljuje sa unikatnim motociklima koji poseduju nekonvencionalan šarm.

Yamaha XSR700 Otokomae-12