Vitalon-Group se iz Mađarske vratio zadovoljan

Vitalon-Group tim godinama se bori za uspeh Supermoto discipline u Srbiji. Pored šampionata koji je njihovim zalaganjem organizovan u Srbiji po prvi put prošle godine, ova ekipa učestvovala je i na Supermoto kupu Nacija predstavljajući Srbiju. Ove godine odlaze korak dalje, pa osim Alpe Adria šampionata i šampionata Srbije, ovaj tim želi da učestvuje i na trkama u Mađarskoj i Austriji.

Prva trka šampionata Mađarske vožena je proteklog vikenda, a Vitalon-Group učestvovao je sa tri vozača. Najuspešniji među njima bio je Vukašin Bajić, koji je u prvoj trci osvojio četvrtu poziciju sa samo pola sekunde zaostatka za podijumom, dok mu je u drugoj trci pripala peta pozicija koju je osvojio usled pada u trećoj krivini, nakon čega je ustao i nastavio sa trkom. Vukašin je ujedno i jedni predstavnik ove ekipe u kategoriji S1. Bajić trenutno u generalnom plasmanu deli četvrto mesto sa Gomba Danielom.

vitalon hu 16 3

U klasi S2 učestvovala su dva vozača Vitalon-Group tima. Vlado Ivković iz Hrvatske, osvojio je petu poziciju u prvoj, i šestu poziciju u drugoj trci te u generalnom plasmanu zauzima šestu poziciju sa 31 osvojenim poenom. Stefan Mićić nažalost nije završio trku usled povrede oba ramena. Stefan čeka operaciju koja će se dogoditi ubrzo, nakon čega mu želimo brz oporavak i povratak na stazu.

Iako su se vratili bez pehara, naši momci ne odustaju i iz Mađarske su se vratili puni utisaka. Sledeća trka vozi se 04. juna na Kakcus ringu.