SMoN Pehar Francuzima, finale Srbima

Proteklog vikenda na stazi Jesolo u Italiji vožena je trka Kupa Nacija na kojoj je učešće uzelo 18 ekipa iz 14 različitih zemalja. Najbolje se plasirala reprezentacija Francuske, završivši takmičenje ispred reprezentacija Italije i Češke Republike.

Reprezentacija Srbije u sastavu Vukašin Bajić, Nikola Gajić i Stefan Mićić tokom subotnje trke napravila je istorijski rezultat plasiravši se za finalnu trku deklasirajući Litvaniju i juniorski tim Velike Britanije.

U nedelju su, po poprilično promeniljivim vremenskim uslovima, voženi WarmUp treninzi, da bi usledile tri trke sa po 32 vozača na startu. Na trci Kupa Nacija voze se tri trke i to po sledećem principu – prvu trku voze prvi i drugi vozač ekipe, drugu trku voze drugi i treći vozač ekipe, a treću trku voze prvi i treći vozač.

U prvoj trci slavio je čuveni Francuz Adrien Chareyre, ostavivši iza sebe Italijana Ivana Lazzarinija i Finca Asseri Kingelina. Christian Ravaglia iz reprezentacije Italije zauzeo je poziciju četiri, a stariji brat Thomas Chareyre je trku završio na petoj poziciji.

Usled problema sa prednjom gumom, na još uvek klizavoj stazi od kiše koja je padala tokom prepodneva, Bajić već tokom prvog kruga pravi grešku i dolazi do pada, te trku završava na poziciji 30, odmah ispred Nikole Gajića.

SMoN 15 2

Adrien Chareyre ponovio je rezultat i u trci dva koja je vožena na skroz suvoj stazi, ostvavši iza sebe Italijana Andreu Occhinia za čak osam sekundi i Christiana Ravaglia, drugog predstavnika reprezentacije Italije. Pozicija četiri pripala je Lukasu Hollbacheru iz Austrije, a Sylvain Bidart trku završava na poziciji pet.

Reprezentacija Srbije ponovila je isti rezultat, samo što je ovog puta Nikola Gajić, koji je vozio iznajmljeni motocikl, trku završio na poziciji 30, a Stefan Mićić na poziciji 31.

Poslednja trka bila je najbolja po reprezentativce Srbije. U ovoj trci kockice su legle na svoje i Bajić trku završava na poziciji 25, dok je Mićić bio na poziciji 28. I u ovoj trci pobeda je otišla u porodicu Chareyre, ali je ovog puta najbolji bio Thomas. Hollbacher se popeo na poziciju dva, dok Lazzarini nije mogao bolje od treće pozicije. Occhini je trku završio na četvrtoj, a Bidart na petoj poziciji.

SMoN 15 3

Na kraju, kada se podvuče crta, najbolja je bila reprezentacija Francuske sa prikpljenih 13 poena. Samo poen više imala je reprezentacija Italije, dok se Češka Republika plasirala na poziciju tri sa 35 prikupljenih poena. Reprezentacija Slovenije sačinjena od momaka koji voze Alpe Adria šampionat sa našim vozačima bila je na desetoj poziciji, dok je reprezentacija Srbije sa 11 poena više od Poljske takmičenje završila na 16 poziciji. Najbolji rezultat među juniorima napravila je reprezentacija Austrije.

Pogledajte kako nam je bilo na stazi.