Red Bull Sea To Sky

Zauzevši prvo mesto na Red Bull Sea To Sky trci, Graham Jarvis osvaja svoju prvu pobedu u 2015. godini.
Walker je završio na drugom mestu, dok je Wade Young zauzeo treću poziciju.

Trka je počela u 9 ujutru, a Young je imao najuspešniji start, dok je Walker bio nedaleko iza njega.
Walker ga je ubrzo prestigao i preuzeo kontrolu nad trkom, ali Young nije dozvolio Walkeru da se previše udalji.

Jarvis se polako probijao sa 10. mesta nakon slabijeg starta i, kada je stigao na treće mesto, sledeći cilj mu je bilo preuzimanje vodeće pozicije. Da bi to postigao Jarvis je odlučio da se kocka i preskočio benzinski punkt. Ta odluka mu je obezbedila prednost od dva minuta i pobedu, i time je oduzeo Walker-u svaku nadu za savršenu sezonu.

RedBullSeaToSky-1

“Veoma sam želeo da pobedim,” – rekao je Jarvis. “Bila je ovo duga sezona bez pobede, stoga sam ushićen što ću završiti Hard Enduro sezonu na vrhu podijuma.”

“Znao sam da će svi pojuriti kad prvoj poziciji još na početku trke, stoga sam ih pustio da se nadmeću i vozio svoju trku. Imao sam malo prostora da nadoknadim odeljak u kanjonu. Preuzeo sam treću poziciju nakon prvog benzinskog punkta i pretekao Jonny-a ubrzo potom.”

“Imao sam keca u rukavu i kockao sam se preskočivši benzinski punkt. Znao sam da će staza nakon toga biti uska i da će imati jednu traku, tako da, ako bih bio na prvom mestu, velike su šanse bile da ću ga i zadržati. Isplatilo se i pretekao sam Jonny-a kada je stao, a zatim sam pojurio preko planine.”

Propustivši savršenu sezonu, Walker je morao da se zadovolji drugim mestom – svojim prvim i jedinim porazom u 2015.

RedBullSeaToSky-2

Nije rezultat koji sam očekivao, ali ne mogu previše da se bunim,” priznao je Walker. “Teško je pobediti ih sve. Start mi je bio skroman, a prvu poziciju sam preuzeo nakon prvog odeljka, ali na brzom odeljku moj točak je udario u nešto i uzdrmao moj korman. Rame me je bolelo nakon toga. Pokušao sam da ga se rešim, ali bol nije nestao.”

“Kada sam stao na drugi benzinski punkt Graham nije stao da dopuni gorivo. Stekao je prednostu koju ja nikako nisam mogao da nadoknadim. Sve u svemu, ovo je bila odlična sezona. Nisam ni pomislio da ću osvojiti pet trka. Bila je ovo duga godina, trkao sam se na mnogim mestima, tako da, izgubiti jednu trku, nije strašno.”

RedBullSeaToSky-3

Young je nadoknadio prošlogodišnji ispust, i ove godine je zgrabio 3. mesto.
“Veoma sam srećan što sam napokon osvojio Red Bull Sea To Sky podijum,” rekao je Young. “Želeo sam da postignem odlične rezultate. Krenuo sam snažno od početka. Jonny me je pretekao, ali mu nisam dozvolio da se suviše udalji. Naišao sam na probleme u drugom delu trke, ali osim toga sve je bilo u redu.”

Paul Bolton je bio više nego zadovoljan četvrtim mestom.
“Bila je ovo veoma dobra staza sa novim i teškim odeljcima. Uspeo sam da preteknem Letti-ja i uspeo sam da održim poziciju. Veoma sam zadovoljan rezultatima.”

Letti-jeva trka bila je mešovita. Tokom vođstva na samom početku bio je prinuđen da popusti i pusti Walker-a da ga pretekne. Zbog nedavnih povreda od kojih se još uvek oporavljao, Letti-ju ništa nije preostalo u poslednjim trenucima.
67 takmičara domogli su se vrha Tahtali-ja i osvojili su zlatnu medalju tako što su završili Red Bull Sea To Sky 2015 planinsku trku. 80 takmičara je stiglo do Srebrnog cilja na nadmorskoj visini od 1,175m i bili su nagrađeni srebrnom medaljom. 110 hrabrih Hard Enduro heroja borilo se sa rečnim koritom i time su osvojili bronzane medalje.

Rezultati – Red Bull Sea To Sky

1. Graham Jarvis (UK, Husqvarna) – 3:08:35

2. Jonny Walker (UK, KTM) – 3:11:10

3. Wade Young (RSA, KTM) – 3:19:13

4. Paul Bolton (UK, KTM) – 3:20:19

5. Andreas Lettenbichler (GER, KTM) – 3:20:59

6. Lars Enöckl (AUT, KTM) – 3:22:57

7. Blake Gutzeit (RSA, Husqvarna) – 3:26:13

8. Jonathan Richardson (UK, KTM) – 3:30:43

9. Philipp Scholz (GER, KTM) – 3:37:57

10. Manuel Lettenbichler (GER, KTM) – 3:38:35