I Ben Hemingvej je prihvatio Xross izazov

Spisak takmičara za treću Xross trku bogatiji je za još jedno ime iz samog vrha hard enduro sveta. Ben Hemingvej stiže na Taru!

Pored legende Krisa Birča, još jedna enduro zvezda učestvovaće na ovogodišnjoj Xross trci od 10. do 12. juna na Tari. U pitanju je Britanac Ben Hemingvej koji je poslednjih nekoliko godina u top 10 hard enduro vozača na svetu.

Hemingvej je uz svog dve godine starijeg brata počeo da vozi motor kada je imao samo tri godine. Već u osmoj godini počeo je da učestvuje na trial takmičenjima. Njegova karijera u trial disciplini je bila vrlo ozbiljna i nadmetao se čak i u svetskom šampionatu. Potom je odlučio da pređe na hard i extreme enduro. Reklo bi se da mu ta tranzicija nije teško pala, jer iako je relativno nov u ovom sportu beleži impresivne rezultate. To i ne treba da čudi, jer za nekog ko dolazi iz trial sveta balansiranje na motoru i savladavanje prepreka na dva točka je “prosto kao pasulj”.

Hemingvej je do sada svoju izdržljivost testirao na svim većim svetskim hard enduro trkama i može se pohvaliti podijumima sa trka The Tough One, Red Bull Hare Scramble, Red Bull Romaniacs i drugim, a bio je jedan od petorice vozača koji su uspeli da završe Red Bull Hell’s Gate trku 2013. godine.

Ostaje da vidimo kako će se snaći na lepoj, ali surovoj Tari.