“Big War Track” – Hard Enduro Loznica

Nakon dva veoma uspešna “Xross Challenge” hard enduro događaja i u susret trećem, Srbija dobija još jednu hard enduro manifestaciju – “Big War Track” u organizaciji Hard Enduro kluba Loznica. Prva trka u organizaciji tima koji se istakao organizacijom na prošlogodišnjem “Xross Challenge” odviće se 16. i 17. aprila sa centrom u Etno Selu Sunčana Reka. Uvodna reč organizatora sadrži više detalja:

“Sama ideja da događaj nosi naziv “Big War Track” zasnovana je na istorijskom nasleđu grada Loznice i u slobodnom prevodu znači “stazama Velikog rata”.
Učešćem na takmičenjima u organizaciji Xross Team-a dolazimo na ideju da iskoristimo prirodne potencijale planine Gučevo kako bi okupili što veći broj vozača iz zemlje i inostranstva i uspešno promovisali sport kojim se bavimo.

Ovogodišnje takmičenje je prvo po redu u organizaciji našeg kluba. Sam format trke smo prilagodili svim vozačima, odnosno svim kategorijama enduro motocikala, koje smo podelili u tri klase: Turist, Hard i Expert. Turistička klasa je namenjena motociklima čija radna zapremina prelazi 550ccm, takmičari u ovoj klasi će imati priliku da upoznaju planinu Gučevo i naše krajeve kroz jednu lepu avanturu na dva točka. Klasa Hard je od ranije poznata B klasa na Xross Challenge-u i zahteva osnovno poznavanje enduro vožnje. Expert klasa je namenjena najspremnijim vozačima koji će upoznati Gučevo na jedan suroviji način.
Plan kluba je ubuduće tradicionalno održavanje ovog događaja, koji slobodno možemo nazvati i otvaranjem sezone jer nakon “Big War Track” slede domaća i takmičenja u okolnim zemljama, koja ćemo kao klub svakako posećivati.

Pozivamo sve vozače, ljubitelje endura i moto sporta da nam se pridruže 16. i 17. aprila u Etno Selu Sunčana Reka, kako bi dali svoj doprinos razvijanju ove grane motociklizma.
Zahvaljujemo se gradu Loznici koji je prepoznao vrednost jednog ovakvog događaja za naš grad kao i medijskim pokroviteljima, sponzorima i svim prijateljima kluba.”

Moto Vesti imaju zadovoljstvo da budu medijski partner “Big War Track” i na našim stranama moći ćete da nađete najsvežije informacije vezane za događaj, dok se tehnički detalji i forme za prijavljivanje nalaze na sajtu www.hardenduro.rs

hel bwt nv 1