Suzuki D’Bandido

Iako je Suzuki Bandit četiri godine ranije izbačen na tržište, u Ducati-ju će tvrditi da je ipak njihov Monster taj koji je zaslužan za uspeh naked motocikala.

Nakon što je pušten u prodaju 1989. godine, Bandit je posedovao delove koji su kasnije proslavili Monster-a u čijoj senci je japanski motocikl i ostao.

Suzuki D'Bandido-2

Ovaj unikatni Café racer napravljen je u glavnom gradu Indonezije, Džakarti, u Studio Motor radionici.

Nazvan “D’Bandido”, ovaj Suzuki možda predstavlja ono što je Bandit trebalo da bude od samog početka – spoj modernog inženjeringa i klasičnog stila – epitom modernog Café racer-a. Iako ima 400ccm, više je nego sposoban da dominira prometnim ulicama Džakarte.

Suzuki D'Bandido-3

Suzuki nije nešto što se često viđa u Studio Motor radionici, ali nisu propustili priliku kada se vlasnik motocikla pojavio sa Banditom iz 1995.

Suzuki D'Bandido-4

Nakon što su ga rastavili na delove, temeljno su očistili agregat i prekrili ga crnom bojom. Modifikovan je rezervoar za gorivo, a motocikl je dobio i unikatni izduvni sistem.

Suzuki D'Bandido-5

Zastarela plastika je skinuta, a zadnji deo i podram su prerađeni, dok je sedište presvučeno crnom kožom. Elektronika je premeštena ispod sedišta kako bi bila bolje zaštićena od kiše i blata.

Suzuki D'Bandido-6

Usledili su heblovi, kao i retro far. Felne su ofarbane u crno, sa kompletom Michelin Pilot Road guma. Zadovoljan motociklom, vođa ovog projekta, Danny, odneo ga je na farbanje u “Komet Studio” gde je plava farba nanešena na ram, rezervoar i vile zajedno sa ručno nanesenim Suzuki amblemom.

Suzuki D'Bandido-7

Možda je problem bio u lošem marketingu ili se kupcima nije svideo agregat sa četiri cilindra i tečnim hlađenjem ili je sama marka motocikla bila uzročnik loše povratne informacije. Da je model iz ’89. zamenjen ovim prerađenim Banditom iz ’95, uspeh bi bio neizbežan.