DSR-ov KTM 690 Duke

Darrel Schneider iz DSR-a, nagrađivani restaurator automobila, okrenuo se proizvodnji unikatnih motocikala i veoma se istakao sa DSR GP250R cafe racer-om. Vratio se tri godine kasnije sa novim motociklom i, baš kao pre, izrada motocikla je prvoklasna. Počeo je sa 2013 KTM 690 Duke-om. “Cilj je bio da se uradi redizajn ali da motocikl zadrži izrazit KTM stil. Želeo sam da ljudi vide KTM dizajn i boju, ali da se zapitaju koji je model ili klasa,” objasnio je Darrel. “Mislim da smo uspeli.”

JRP DSR Duke 4

Fabrički KTM 690 Duke je u samom startu ozbiljan, moćan i lagan jednocilidraš. Savršena mašina ne ostavlja mnogo prostora za preradu, osim ako ste Darrell Schneider i imate najbolje proizvođače i majstore u okolini.
Darrell-a su takođe podržali i KTMwtins.com, Reach Air Medical Service/Air Med Care, Speed And Strenght i razni dobavljači delova.

JRP DSR Duke 58

Pre opširnijih izmena, napravljen je novi podram, a akumulator je spakovan u aluminijumsku kutiju koja istovremeno služi i kao kućište za mnoge elektricne komponente.

JRP DSR Duke 59

Pokrivač hladnjaka je napravljen od fiberglasa, a isti materijal je korišćen za pokrivače filtera vazduha i deo oko poklopca rezervoara.
Aluminijumski rezervoar, bočne i panele ispod sedišta je napravio Jimmy Kilroy koji proizvodi školjke za neke od najboljih automobila na svetu. Ovakav kvalitet izrade se može videti na najekslukzivnijim kolima, ali ovog puta je na skromnom KTM-u.

JRP DSR Duke 11

Sedište je veoma karakterističan element i čini veoma drugačiju liniju u poređenju sa fabričkim 690 Duke-om.
Oblik sedišta je formiran uz pomoć aluminijuma pre nego što je dodata pena, onda je sedište prekriveno fabričkim Effex materijalom.
Migavci i štop svetlo su sakriveni ispod sedišta, a napred se nalaze mali CRG retrovizori i Trail Tech off road farovi.

JRP DSR Duke 38

Alberto Hernandez je pomagao Darrell-u oko dizajna na oba motocikla, a boja koju su izabrali ne samo da pokazuje izuzetnu izradu, nego i otklanja svaku sumnju da je to KTM.

JRP DSR Duke 53

690ccm vodom hlađeni jednocilindraš izbacuje 70 konjskih snaga, ali je Darrell želeo više i iskoristio je najbolje delove kako bi to postigao. Izduvni sistem je kombinacija unikatne proizvodnje i FMF 4.1 izduva.

JRP DSR Duke 72

Motocikl je opremljen prvoklasnim K&N filterima vazduha i ulja. Velika potrošnja je regulisana Dynojet Power Commander V modulom.

JRP DSR Duke 71

Ogibljenje na motociklu je White Power R, a na livenim felnama se nalaze Dunlop Q3 gume. Brembo obezbeđuje odlično kočenje sa HP čeljustima napred i identičnim čeljustima pozadi koje se nalaze na unikatnom držaču. Kočnica i kvačilo koriste Magura HC3 radijalne pumpe. Woodcraft je bio zadužen za heblove dok je Sato Racing obezbedio odličnu nožnu kontrolu.

JRP DSR Duke 61

690 Duke je spreman da juri po putu, stazi ili da se pojavljuje među elitnom konkurencijom na sajmovima. Ovaj motocikl pokazuje koliko je Darrell talentovan i koliko je dobro preneo svoje znanje iz sveta četvorotočkaša u svet dvotočkaša. On je takođe bio prvi koji je izjavio da je imao neverovatnu podršku od Craig-a Watts-a, Curt-a Hill-a, CJ Pullman-a, Robert-a Smith-a and Dave-a Moal-a i da su svi imali bitnu ulogu i izradi verovatno najboljeg 690 Duke-a koji je ikada napravljen. Nadamo se da će nastaviti da ih pravi.

JRP DSR Duke 63

JRP DSR Duke 60