Načelnik Laktaša pogazio reč: Preko Zalužana ide put

Lepa vest i radovanje oko staze Zalužani bila je kratkog daha. Kako saznajemo iz nezvaničnih izvora, načelnik opštine Laktaši nije održao obećanje koje je dao pre par dana ljubiteljima auto i moto sporta, što je naišlo na osude.

Prenosimo vam u celosti saopštenje Banjalučkog BL portala:

“Jedini i isključivi vlasnik područja nekadašnje kasarne “Krajiških brigada” Zalužani, a kojem pripada i auto staza je opština Laktaši”, navode iz ove opštine.

Opština Laktaši sa fizičkim ili pravnim licem, kažu, nema zaključen nijedan ugovor o korišćenju auto staze.

“Planirani radovi na otvaranju putne komunikacije za naselje Trn, Jablan i Bukovica su predviđeni kao privremeno rješenje, do definisanja konačnog rješenja, što znači da ljubitelji ovog sporta neće biti u mogućnosti da koriste auto stazu za vrijeme održavanja sportskih trka”, poručuje Miroslav Kodžoman, načelnik Laktaša.

Uzurpirana auto-staza u Laktašima

“S obzirom na to da se često za vreme trka stazom kreću pešaci i biciklisti, što u svakom slučaju ugrožava živote lica, kao i haotičnog stanja oko samih organizacija i organizatora pojedinih takmičenja, te s obzirom na to da predmetna staza ne ispunjava potrebne aspekte bezbjdnosti, ona će biti van upotrebe”, najavljuju iz Laktaša.

Upozoravaju da će ubuduće svako narušavanje vlasništva i ometanje ovlašćenih službenih lica Opštinske uprave opštine Laktaši u radu, sankcionisati u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

auto-staza-list

Izvor: bl-portal.com