Apel urodio plodom: Zalužani ostaju trkački hram

Nakon burnih dana i afere oko izgradnje puta preko same staze Zalužani, stižu nam sjajne vesti iz Banja Luke.

Apel koji su putem društvenih mreža poslali svi ljubitelji auto i moto sporta očigledno da je urodio plodom. Juče su se na samoj stazoj okupili desetine onih koji nisu ni po koju cenu hteli da dozvole da im se oduzme jedno od najpoznatijih trkališta na prostoru bivše Jugoslavije.

Sve barijere koje su postavljene, vraćene su na svoje mesto, staza je počišćena i dovedena je u stanje u kojoj je bila i pre početka neregularnih radova. Automobilista Nemanja Milovanović bio je na licu mesta, a kako je izjavio za portal TRKE.rs, u razgovoru sa gradonačelnikom staza će i dalje imati svoju namenu za auto i moto takmičenja, a grad će maksimalno stati iza svih takmičara.

zaluzani1
zaluzani2

Kako su naveli ljudi iz Opštine Laktaši, put će se graditi blizu staze, a tokom tih radova iskoristiće se prilika da se naprave i zone izletanja na ovoj legendarnoj stazi. Lepe vesti koje će sigurno obradovati sve one koji ovih dana prate dešavanja oko staze u Banja Luci.

zaluzani
zaluzani3

Svi koji su juče posetili Zalužane, kako su i sami naveli, preventivno su premestili sve betonske žardinjere na sve kapije, kako bi se sprečili eventualni dalji radovi i izgradnja puta.

I pored pripadnika policije, koja je bila na licu mesta, okupljanje je proteklo u maksimalno mirnoj atmosferi, a ljubitelji će se i u nedelju okupiti na istom mestu.