Gucevo Challenger 2017

Proteklog vikenda Loznica je ugostila takmičare na prvoj trci domaće hard enduro sezone – Gucevo Challenger-u, drugoj trci u organizaciji kluba Hard Enduro Loznica.

Planina Gučevo i vremenske prilike predstavljali su 29. i 30. aprila ozbiljan izazov za takmičare ali i publiku. Jaku kišu koja je zalivala prolog i kvalifikacije za A i B kategoriju 29. aprila dopunio je sneg koji je istog dana pokrio takmičare u C kategoriji a posledice padavina dodatno su otežale uslove na stazama A i B kategorije sutradan, 30. aprila.

Od 12 takmičara C (tourist) kategorije kao najbolje plasrian završio je višestruki šampion Miloš Dišković a sekunda, odnosno dve, razdvajali su drugoplasiranog Gorana Obrenovića i trećeplasiranog Darka Đurašionova od prvog mesta.

Od 26 učesnika A klase svega 11 je stiglo do cilja, Nedeljko Matović iz Slovenije stigao je prvi, za 3 sata i 21 minut, a samo dva minuta iza njega stigao je Dušan Blagoijević. Trećeplasirani Alen Klico iz BiH stigao je više od sat vremena nakon Blagojevića.

Takmičenje u B klasi završilo je 27 takmičara, od 77. Najbolje plasirani, Dejan Hibernik, trku je završio za 3 sata i 3 minuta. Za njim su završili Bruno Jovanović i Ervin Margit, svi iz Srbije.

Foto: Hard Enduro Loznica, Lozničke Novosti
Video: Hard Enduro Loznica, Lozničke Novosti