C.A.S. započinje novu sezonu – turom za Maroko

Cruising Across Serbia sezonu 2017. započinje 20. aprila sa turom do lokacije koja im je dobro poznata – Maroka.

Grupa će za 21 dan putovanja preći oko 5000km uz 4 putovanja brodom (Split – Ancona, Genova – Tanger Med, Tanger Med – Genova, Ancona – Split) sa akcentom na obilaženje samog Maroka kroz gradove: Tanger, Mdiq, Tetouane, Chefchaouen, Fes, Ifran, Midelt, Erfoud, Merzouga, klance Todra i Dades, Ouarzazate, Marrakech, Casablanca i Rabat tokom desetak dana samog boravka u Maroku, vožnjom preko Visokog Atlasa (preko 2.500 m nadmorske visine), kroz Saharu i Marokanskom obalom uz obilazak Kedrove šume i igranje sa Makaki majmunima, jahanje kamila i noćenje u pustinji u berberskom kampu u Sahari. Putnike usput očekuju i marokanski delikatesi poput kus-kusa, tažina, jagnjetine i svetski poznatog marokanskog čaja sa svežom nanom, tzv. pustinjskog viskija.

Da ništa ne bude prepušteno slučaju postarali su se vodiči – Zoran Mihajlović Marokanac i Dušan Milosavljević Katana. Marokanac ne nosi slučajno svoj nadimak, pored toga što je odrastao u Maroku takođe ga je i obišao u više navrata, prvo automobilom sa roditeljima a zatim 2009. i 2014. godine motociklom sa životnom saputnicom. Na C.A.S. Maroko turama Katana će upravljati pomoćnim kombi vozilom koje će nositi zalihe vode, rezervne gume, delove, alat, višak prtljaga i suvenira sa putovanja ali i osigurati da u slučaju većeg kvara niko ne bude ostavljen na putu.

Posebno nam je zadovoljstvo što je C.A.S. odabrao naš portal da podali utiske sa predstojećeg putovanja a više detalja o samom putu možete saznati na sledećem linku.

Grupi želimo srećan put uz par fotografija predela koji ih očekuju.