Cruising Across Serbia – C.A.S.

Moto turizmu u Srbiji smeši se veliki korak u napred zahvaljujući novoj organizaciji – Cruising Across Serbia (C.A.S.). Organizacija je nova ali je njen zadatak nešto što do sada kod nas nije uspevalo: približiti lepote Srbije stranim vozačima i srpskim vozačima omogućiti izbor organizovanih inostranih moto tura. Otuda i naziv na engleskom jeziku, razumljiv ostatku sveta.

cas op 2

Iza C.A.S. stoje stara imena motociklizma kod nas: Zoran Mihajlović Marokanac i Dušan Milosavljević Katana, koji su, kako kažu, zajedno došli na ideju:

“Posle brojnih godina iskustva na dva točka i podosta kilometara, puno dobrih trenutaka sa starim ali i sa novim prijateljima, sve brojnijim iz dana u dan, u Srbiji, u zemljama iz okruženja ali i svuda u svetu, odlučili smo da sjedinimo:

• naše iskustvo,
• prirodne lepote naše zemlje,
• lokalnu nadaleko čuvenu gastronomiju,
• i pre svega duh opuštenosti i ljubav prema prirodi i ljudima koji nas dvojicu krase.

Ključna stvar u svemu tome je naša zajednička strast i ljubav prema motorima i avanturi, u kombinaciji sa prelepim destinacijama koje Srbija nudi i svim zanimljivim ljudima koje možete upoznati kada skrenete sa asfaltnih puteva, učiniće da doživite nezaboravno iskustvo putujući sa nama kao Vašim iskusnim vodičima.”

Atipična za za moto turizam bilo gde je količina pažnje koju C.A.S. polaže u adekvatnu pripremu motociklista, obuku, pripreme i pakovanje, ne dovodeći u pitanje da će svaki putnik sa njima bezbedno uživati u novoj avanturi.

Svoju prvu međunarodnu promociju C.A.S. će imati krajem meseca u Sloveniji, na lokalno veoma važnom događaju, a oni koji se ne pronalaze u trenutno ponuđenim turama ne treba da brinu – nove destinacije su uveliko u pripremi a među njima se nalazi i par veoma egzotičnih.

cas op 3