Autokomerc odlučio šampione Moped Endurance Cup 2018

Na karting stazi Autokomerc u Beogradu proteklog vikenda vožena je poslednja trke ove sezone Moped Endurance Cup-a. Iako prvobitno planirano za Vršac, beogradsko finale sezone odlučilo je šampione.

Prvi su nastupili takmičari u klasama Open i Open V, na trci od 2 sata. U Open V klasi od starta do finiša vodio je Garage Team, što im je osiguralo i titulu u klasi. Za njima su završili S Tuned Racing iz Kraljeva i Cotton Superbike iz Novog Sada. U Open klasi dominirali su mopedi 109 i 691 Taurunum Racing-a, dok se na trećem mestu našao CRT, nadmašivši Moped Laboratoriju i osiguravši ovogodišnju titulu.


Sledeća je usledila glavna, 4 časa duga, trka klase Serija, u okviru koje se vozi i klasa Serija Junior. Garage Team iz Zrenjanina je uprkos tehničkim problemima dominirao celim trajanjem trke i uz pobedu na Autokomercu odneo kući i ovogodišnju titulu šampiona klase Serija. Nanotech RT i Addinol RT tesno su pratili Garage Team ali su na kraju ipak izgubili za 2, odnosno 8 krugova. U klasi Serija Junior ekipa MRT, za čijim upravljačem su tri rođena brata Cucić, pobedom nad timom Dobanovci stigla je i do šampionske titule.


Zvanična ceremonija proglašenja i dodele titula odviće se u novembru, dok je prva naredna trke MEC zakazana za prvi vikend maja u Beogradu.

MEC je pripremio i video sa najboljim kadrovima poslednje trke: