Neizvesno do samog kraja

Proteklog vikenda, tačnije u noći između subote i nedelje vožena je treća zvanična trka Moped Endurance Cupa-a koji se od ove godine zvanično vozi u Srbiji. Treća trka priredila nam je mnogo uzbuđenja. Na startu se pojavio rekordan broj mopeda, čak 36, odnosno 108 vozača. Ovog puta na stazi je bilo nešto manje publike, ali je cifra i dalje četvorocifrena.

Nakon slobodnog treninga, takmičari podeljeni u dve grupe, odvezli su po jedan kvalifikacioni trening, a baš kako je planirano u 23:00 startovala je trka.

Kako je treća zvanična trka Moped Endurance Cupa nosil ime Draženka Tintora, čast da otvori trku imao je Marinko Tintor, Draženkov brat koji je u pratnji Draženkove supruge Ivane došao da podrži trku.

Nakon četiri sata neprestanog nadmetanja, 26 ekipa dovezlo je svoje mopede do cilja. Ekipa 33 Motor Sport koju čine Nemanja Novaković, Draško Pantović i Dušan Đukić uspela je da stigne do svoje prve pobede u kupu uz nepunih 18 sekundi prednosti nad drugoplasiranom ekipom Limo Kings koju čine Vladimir Stanić, Zoran Veljović i Slobodan Ranković. Prve dve ekipe izvezle su po 267 krugova, dok je trećeplasirana ekipa Samo Polako za koju voze Srđan Nenadov, Srđan Popov i Milan Tošić odvezla krug manje.

Kada vozače podelimo po klasama, u klasi Serija koja je ujedno i najbrojnija, pobedu je odnela ekipa 33 Motor Sport, ispred ekipa Samo Polako i Ćapatori, za koju nastupaju Darko Vagala, Dejan Janković i Raniero Labinjan.

U klasi Open pobeda je pripala ekipi Limo Kings, ispred ekipe Cotton Superbike za koju vozi ujedno i najmlađi takmičar Uroš Gajić, uz podršku brata Nikole Gajića i Dejana Krstića. Treća pozicija u klasi pripala je ekipi S Tuned Racing Team koju čine Uroš Gajić, Veljko Trifunović i Aleksandar Voštinić.

U generalnom plasmanu timova je najneizvesnije. Ekipa Kart Moto nakon tri trke ima 66 poena, svega poen više od ekipe Garage Majstori. Ćapatori su trećeplasirani sa 57 poena, a prate ih 33 Motor Sport sa 51 poenom i ekipa S Tuned Racing Team sa 43 poena.

Najbrži krug trke vozio je Boris Stojčevski Kusa iz ekipe Svon, majmun i Vav sa vremenom 50,305 i kući je poneo pehar za najbrži krug trke koja nosi ime Draženka Tintora.

Sledeća trka kupa vozi se za mesec dana, sedmog oktobra u istom terminu, dok je poslednja trka u kojoj će se odlučivati šampioni voziti 20. oktobra i trajaće dva sata duže, odnosno šest sati bez prestanka.

Kompletne rezultate sa trke pogledajte na zvaničnom sajtu www.mec.rs u sekcijama Generalni Plasman i Rezultati.

Moto Vesti galeriju sa trke možete očekivati u narednim danima.