Novi vazdušni BMW

Kada je pustila R nineT modele u prodaju, kompanija BMW je ostvarila veliki uspeh. Svet je poludeo za vazduhom hlađenim retro roadster-om ostavljajući kompaniju da vodi bitku kako bi ispunila zahteve. Како željni vlasnici nisu mogli da dočekaju svoje motocikle prodavala su se mesta na listi čekanja, pa su i ovako već skupi motocikli koštali i po 1300€ više od maloprodajne cene.

NoviGS-2Sada, dve godine nakon predstavljanja R nineT-ja, BMW je odlučio da doda nizu još četiri modela zasnovana na istoj platformi.

Prvi motocikl koji će se izbaciti na tržište biće Scrambler, što je BMW i potvrdio svojim “Path 22” motociklom, koji ćemo  najverovatnije moći da vidimo na izložbi u Milanu. Od početka je bilo jasno da će dalji modeli imati jeftinije čelične rezervoare, kvalitetnije ogibljenje i aluminijumske felne umesto skupih žbicanih felni. Kočnice će, po svoj prilici, takođe biti jeftiniji delovi, kao i ukrasi od presovanog aluminijuma i izduv.

NoviGS-3

Iako će ostali modeli biti otkriveni najverovatnije godinu dana nakon predstavljanja Scramblera, veruje se da će u pitanju biti roadster koji će podsećati na R nineT kada je stil u pitanju, a koji nudi vlasnicima prazno platno od koga mogu da naprave svoj idealni boxer. Za njim će uslediti i verzija slična GS modelima inspirisana R800/S-om iz 1981. godine.

NoviGS-4

Osnovni model roadster-a koštaće oko 10.800€, dok će ostali biti skuplji za oko 600-700€.