Veliki protesti motociklista u Francuskoj

Na desetine hiljada motociklista je učestvovalo širom Francuske u protestima protiv nove regulative uvedene u ovoj zemlji.

Interesantno je da su protesti održani u raznim krajevima Francuske, iako sama regulativa stupa na snagu jedino u Parizu. Protesti su održani u Marseju, Nantu, Renu, Sent Etjenu, Strazburu, Bordou, Kaenu, Lionu i, naravno, glavnom gradu.

pmf 15 2

U Parizu se okupilo oko 15.000 motociklista, koji su izrazili nezadovoljstvo novom regulativom, po kojoj će dvotočkašima (motociklima i skuterima) napravljenim pre 2000. godine, biti zabranjen prilaz određenim delovima grada.

Ograničenje kretanje će se primenjivati u periodu od 8:00 do 20:00, a navodni cilj je smanjenje zagađenja vazduha u prestonici, a gradonačelnica Pariza, koja je zaslužna za uvođenje regulative, sprema još drastičnije mere.

pmf 15 4

Kako mediji nisu posvetili pažnju zahtevima za promenu sporne regulative, osnovana je Federacija ljutih motociklista Francuske (skr. FFMC), koja je pozvala ljubitelje dvotočkaša širom zemlje da izađu na ulice.

Da li će održani protesti imati nekog efekta, ostaje da se vidi. U nastavku pogledajte kako je izgledalo okupljanje bajkera na ulicama Pariza:

Izvor: Moto Berza